G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,77
GBP40,48
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.420,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Neden Çocuğum Kabız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neden Çocuğum Kabız? / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Neden Çocuğum Kabız? makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bugünkü konumuz, birçok anne babanın sorduğu ve cevabını öğrenmek istediği kabızlık.

Çocukluk çağının en sık gördüğümüz hastalıklarından biri olan kabızlık; kakanın seyrek, katı ve zorlu çıkartılması olarak tanımlanabilir .Bazen de kaka o kadar büyük volümlü yapılır ki çocuk için çok acı verici olabilir .Eğer organik bir neden yoksa (Hipotroidi , Hirschsprung hastalığı gibi ki bu da kalın bağırsağın ganglion hücrelerinden kaynaklanan bir hastalıktır ve tedavisi cerrahidir ) fonksiyonel kabızlık adını alır .

Aslında temel sebep bağırsağın çalışmasındaki bir bozukluktur. Nedeni yaşa göre değişiklik gösterebilir . Yenidoğan ve erken bebeklik döneminde, beslenme yetersizliği; ek gıdaya geçiş döneminde ise bağırsakların katı gıdaya adaptasyonundaki zorluk sebebiyle görülebilir. Süt çocukluğu döneminde demir tedavisi, bazı bebeklerde kabızlığa neden olabilirken aşırı inek sütü verilmesi de neden olarak karşımıza çıkabilir. Tuvalet eğitimi sırasında aşırı baskıcı ve zorlayıcı tutumlar sebebiyle çocuğun kakasını tutması sebebiyle görülebilir.

Daha büyük çocuklarda gördüğümüz kabızlık ise çoğunlukla beslenme yanlışlarından kaynaklanır. Liften fakir, un ve şekerce zengin gıdalar ve fast-food beslenme şekli kabızlığa sebep olur.

Kaka kaçırma (encopresis) nedeniyle muayeneye gelen çocuklarda temel neden büyük olasılıkla kabızlıktır ve taşma tarzı dışkılama görülür. Bu durum çocuğun okul ortamında ve sosyal hayatında sıkıntılara neden olabilir. Öncelikle çocuk doktoru tarafından muayene edilmelidir.

Az su içilmesi ve hareketsiz yaşam da bu soruna katkı sağlar. Düzenli tuvalet alışkanlığı, beslenme kadar önemlidir .Çocuğun her gün aynı saatte özellikle sabahları kahvaltıdan sonra tuvalete ayaklarının yere değecek şekilde oturtulması ve lifli ve bağırsak dostu beslenmeyle (kışın pırasa sarımsak soğan, yazın da bamya ve semizotu favorilerim ) beraber sağlıklı floranın oluşturulması büyük oranda sorunu çözecektir . Doktorunuz gerekli görürse ilaç tedavisinden destek alacaktır.

Sevgili anne-babalar! Çocuğunuzda kabızlık varsa hafife almamalı ve doktorunuzla iletişime geçmelisiniz .Tüm çocuklarımıza ve anne-babalara sağlıklı floralar, mutlu bağırsaklar dilerim.

Neden Çocuğum Kabız?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!