G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,73
BIST10.250,19
GR. ALTIN2.394,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Nazlıaka’dan kadın örgütlerine çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazlıaka’dan kadın örgütlerine çağrı / Haberin Peşinde Urfa

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın örgütlerine çağrı yaparak herkesi İstanbul İl Başkanlığı önüne davet etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın örgütlerine çağrı yaparak herkesi İstanbul İl Başkanlığı önüne davet etti. partiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na siyasi yasak getirdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın örgütlerine çağrı yaparak herkesi İstanbul İl Başkanlığı önüne davet etti.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. Yargıtay, Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık cezanın yanı sıra siyasi yasak uygulanmasına karar verdi.

Kararın hukuksuz olduğunun ve tek adam rejiminin siyasi talimatı doğrultusunda alındığının altını çizen Nazlıaka, kadın örgütlerinin harekete geçtiğini duyurdu. Yazılı açıklama yayımlayan Nazlıaka, ilk olarak CHP Kadın Kolları MYK üyelerine çağrı yaparak İstanbul İl Başkanlığı önüne gitme talimatı verdi. 

Nazlıaka, “Bir ülkede adalet yoksa halk zalimlerin elinde tutsak olur. Yargıtay, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları onadı ve siyasi yasak getirdi. 

Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ne zulümden ne zalimlerden ne de zalimlerin adaletsiz hukukundan korkarız. Bu hak hukuk tanımayan kararlar halkın vicdanında çoktan yargılandı. Halkımız ilk seçimlerde iktidarı sandığa gömecek ve işte o gün ülkemize eşitlik ve adalet gelecek” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine olan talimatının ardından, Kadın Kolları da harekete geçti, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri de İstanbul’a hareket etti.

Nazlıaka, bu hukuksuz uygulamaya geçit vermeyeceklerine vurgu yaparak, “Bu ülkede hak, hukuk, adalet tecelli edene kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz “Kadınların örgütlü gücünden ve cesaretinden korkuyorlar! Korksunlar! Kadınlar 1’den büyüktür” diye haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Kadın örgütlerine çağrı yapan Nazlıaka, tüm kadınları bu hukuksuzluğa karşı tek ses olmaya davet etti.”

Hibya Haber Ajansı

Nazlıaka’dan kadın örgütlerine çağrı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!