G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,06
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

NASA işe 24 ilahiyatçı aldı: İnsanların uzaylılara nasıl tepki vereceğini öğrenmek amaçlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA işe 24 ilahiyatçı aldı: İnsanların uzaylılara nasıl tepki vereceğini öğrenmek amaçlanıyor / Haberin Peşinde Urfa

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 24 ilahiyatçı görevlendirdiğini açıkladı. NASA, İlahiyatçıların işe alınmasıyla, uzaylıların varlığının açıklanması durumunda insanların nasıl tepki verebileceğini öğrenmeyi amaçladıklarını aktardı. Kurum, bundan önceki yıllarda da benzer çalışmalarda bulunmuştu.

WebTekno’da yer alan habere göre, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanların diğer gezegenlerde akıllı yaşamın var olduğu haberlerine nasıl tepki vereceğini anlamaya yönelik Teolojik Araştırma Merkezi ilahiyatçılarına danışmada bulundu. İnsanlığın tepkisini öğrenmek isteyen NASA’nın projesine yardım etmek üzere 24 ilahiyatçı görevlendirildi.

Henüz yeni başlayan proje hakkında tek paylaşılan detay, proje için görevlendirilen ilahiyatçılar arasında yer alan Dr. Andrew Davison tarafından sunuldu. Davison, teoloji ve astrobiyolojinin 150 yıldır popüler bir konu olduğunu açıkladı. Ayrıca 2022 yılında çıkacak ‘Astrobiyoloji ve Hristiyan Doktrini’ kitabında son projeye de yer vereceğini ifade etti. Davison, buradaki en önemli sorunun Mesih’in birçok birden çok olduğu fikrine nasıl cevap verileceği olduğunu söyledi.

“İNSANLAR REHBERLİK İÇİN DİNLERİNİN GELENEKLERİNE DÖNECEK”

Bunun yanı sıra Davison’ın henüz çıkmayan kitabı, dünya dışı varlıklar bulunması durumunda “çok sayıda insanın rehberlik için dinlerinin geleneklerine döneceğini” ve bunun “insan yaşamının konumu ve onuru için” ne anlama geldiğini bildiğini de ifade ediyor. Son olarak Davison, “Yabancı yaşamın tespiti on yıl içinde veya yalnızca gelecek yüzyıllarda gelebilir veya hiç gelmeyebilir, ancak gelirse ve nerede olursa olsun, sonuçları önceden düşünmek faydalı olacaktır.” ifadelerine yer veriyor.

DİNE BAĞLILIĞI DÜŞÜK KİŞİLERİN UZAYLILARA İNANMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Bu, NASA’nın teologlarla yaptığı ilk çalışma değil. 2017 yılında yapılan farklı bir çalışma, dindarlık ile dünya dışı zekaya olan inanç arasındaki bağları göstermişti. Buna göre anlam bulma konusunda güçlü isteğe sahip olan ancak belirli bir dine bağlılığı düşük olan kişilerin,uzaylıların var olduğuna inanma olasılığının daha yüksek olduğu bulunmuştu.

NASA,ABD,Hristiyan,Andrew Davison

NASA işe 24 ilahiyatçı aldı: İnsanların uzaylılara nasıl tepki vereceğini öğrenmek amaçlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!