G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,81
GBP40,73
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.401,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mutfaklar icat çöplüğü oldu: ‘Zihni Sinir’ projeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfaklar icat çöplüğü oldu: ‘Zihni Sinir’ projeleri / Haberin Peşinde Urfa

Son dönemde özellikle internetten satılan kendiliğinden karışan bardak, balık pulu temizleyici, mısır koçanı ayıklayıcı gibi ürünler yok satıyor. Uzmanlar, bir defadan fazla kullanılmayan bu sözde kolaylaştırıcı araç gereçlerin zihni ve bedeni körelttiğini söylüyor.

Hızla ilerleyen teknoloji, mutfak endüstrisinde de kendini gösterdi. Firmalar para kazanmak için ‘pes dedirten’ ürünler üretmeye başladı.

Son dönemde özellikle internet portallarında boy gösteren kendiliğinden karışan bardak, balık pulu temizleyici, yumurta sarısı ayırıcı, diş macunu sıkacağı, mısır koçanı ayıklayıcı, sebze ve meyve dilimleme aparatı gibi ürünler yok satıyor. Çoğu mutfakta ayda 1 kez bile kullanılmayan bu ürünlerin fiyatları da hiç azımsanacak gibi değil.

9 BİN LİRAYA YOĞURT MAKİNESİ

Mısır ayıklama aparatı 46 lira, muz dilimleyici 56 lira, sprey limon sıkma aparatı 26 lira, yumurta sarısı ayırıcı 200 lira, kendiliğinden karıştıran bardak 250 lira, mısır patlatma makinesi 500 lira, pamuk şeker makinesi 600 lira, meyve soyacağı 260 lira, yumurta haşlama makinesi 220 lira, yoğurt yapma makinesi 9 bin lira, biberon ısıtma makinesi 350 lira gibi fiyatlara satılıyor.

İNSANI ÇÜRÜTÜYOR

Prof. Dr. Sinan Canan, insanın yaşamını kolaylaştırmayı vaat eden bu ürünlerin hem hane ekonomisine gereksiz bir yük olduğunu hem de insana zarar verdiğini belirtiyor. İnsanın hareketini sıfıra indirmeyi hedefleyen sözde kolaylaştırıcı fakat zihnen, bedenen köreltici bu aletlerin insanı çürüttüğünü ifade eden Canan, “Şehirde yaşayan insanlar böyle çöp malzemelerin içinde yaşamak zorunda kalıyorlar. Daha sonra bunları kırk yılda bir ancak ihtiyacımız olduğunda kullandığımızı fark ediyoruz” dedi.

İHTİYAÇMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Canan şöyle devam etti: “Modern teknoloji pazarlaması bize ihtiyacımız olan şeyleri vermekten çok direk ihtiyaç yaratmaya yönelik çalışıyor. Yani bu alet edevatlar bize kaçınılmaz ihtiyaçlarımız olarak sunuluyor. Gerçekten ihtiyacımız var mı bunu düşünmeliyiz, bir şeyleri emek vererek yapmayı öğrenmeyi kabul etmeliyiz. İnsanlara bu aletlere çok ihtiyaçları varmış gibi gösterilerek satılıyor.

Bu fotoğraf hakkında bir şeyler y

Biz de para kazanmak için uğraşırken konforu rahatı alamayacağımız için bunları sağlayacak gereksiz alet edevatlarla para harcamaya başlıyoruz. Böylece insan üretici değil tüketici konumda oluyor. Ve bu insanı zamanla çürütüyor.”

mutfak,Zihni Sinir,Sinan Canan,teknoloji,icat

Mutfaklar icat çöplüğü oldu: ‘Zihni Sinir’ projeleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!