G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,79
GBP40,65
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,96
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Müteahhitlerden iş bırakma eylemini bitirme kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müteahhitlerden iş bırakma eylemini bitirme kararı / Haberin Peşinde Urfa

40 ilde inşaatları durduran 120 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül’de başlattıkları boykotu bugün 17.00 itibarıyla sonlandıracak. İMKON’dan yapılan açıklamada “Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarınd…

40 ilde inşaatları durduran 120 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül’de başlattıkları boykotu bugün 17.00 itibarıyla sonlandıracak. İMKON’dan yapılan açıklamada “Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır” denildi.

Çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül’de iş bırakan müteahhitler, boykotlarını bugün bitireceklerini duyurdu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan (İMKON) yapılan yazılı açıklamada, “9 Eylül’de başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi 24 Eylül 2021 saat 17.00’da sonlandırıyoruz.
Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir, aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir” denildi.

İMKON üyelerinin, boykotun sonlarına doğru kendi aralarında yeniden bir toplantı yapıp, boykota devam edip etmeme kararını değerlendirecekleri ifade edilmişti. Dün yapılan toplantıda boykotu bitirme kararı alınmış oldu.

EYLEMİN BAŞARIYA ULAŞTIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Boykot, 40 ilde 120 bin İMKON üyesini kapsıyordu.

Açıklamada, söz konusu boykotla yetkililere, muhataplara ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajın verildiği, bu anlamda boykot ve iş bırakma çağrısının önemli derecede başarıya ulaştığının belirtilmesi dikkat çekti.

“Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları sayın Cumhurbaşkanının günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur” denilen açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Son bir yılda çimento fiyatlarındaki artışın yüzde 200’ü bulduğunu öne süren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, ağustos ayında sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarını söylemişti.

Çimentocuların yıllık maliyet artışı yüzde 50 iken yaptıkları zamların yüzde 200’ü bulduğunu ileri süren müteahhitler, hem çimento sektörü temsilcileriyle hem Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşüp, şikâyetlerini dile getirmişlerdi.

Taleplerine yönelik herhangi bir karşılık bulamayan müteahhitler, 2 Eylül’de Ankara’da yaptıkları bir toplantıda, aldıklarını ‘grev’ kararının gerekçesini açıklamış; boykota başlama tarihlerini de 9 Eylül olarak duyurmuşlardı.

Müteahhitlerden iş bırakma eylemini bitirme kararı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!