G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mutasyona uğrayan virüs ile Adıyaman’da vaka sayıları arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutasyona uğrayan virüs ile Adıyaman’da vaka sayıları arttı / Haberin Peşinde Urfa

Mutasyonlu virüsle birlikte corona virüsü (Covid-19) vaka sayılarında artış yaşayan Adıyaman, Türkiye’de en yüksek vakanın görüldüğü 10 il içerisinde yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın her hafta açıkladığı 100 bin oranında Türkiye’de en yüksek vakanın görüldüğü ilk 10 il içerisinde olan Adıyaman’da mutasyonlu virüs yayılmayı sürdürüyor. Adıyaman’da son 10 gün içerisinde 1 belde, 4 köy karantina altına alındı. Karantina altına alınan bu yerleşim yerlerinden bazılarının mutasyonlu virüs tespit edildi.

FOTO: .

Virüsün görülmeye başladığı günden beri büyük bir özveri ile çalışan sağlık ekipleri virüsün yayılımın önüne geçmek için yoğun çaba gösteriyor. Güvenlik güçleri de denetimlerini sıklaştırıyor.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Mustafa Kutlu, vaka sayısındaki artışın önüne geçmek için ciddi bir çaba sarf ettiğini belirterek, “Maalesef son zamanlarda ilimizde de hastalıkta belli bir sayıda artış söz konusu. Bu artışın kontrol altına alınması için ekiplerimiz, toplum sağlığında çalışan arkadaşlarımızla beraber ciddi bir çaba sarf ederek, birebir ev ziyaretleri yapıyor. Hastalık tespit edilen kişilerin gerek ev izolasyonları, gerekse hastane takip ve tedavileri düzenli olarak yapılmaktadır. Vaka sayılarında yılbaşından bu yana ufak bir artış söz konusu, bu artışın sebepleri içerisindeki, acaba ne olabilir diye düşündüğümüzde maalesef mutasyonlu virüsün ilimizde de görüldüğü yönünde tespitimiz var. Üzülerek söylüyorum ki ilimiz en fazla hastalığın görüldüğü ilk 10 il arasında yer alıyor. Bugün itibariyle 100 binde 90’lı rakamları telaffuz ediyoruz” dedi.

FOTO: .

Vatandaşlar ise, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, taziye ve düğün gibi bazı alışkanlıklarımızdan bir süreliğe vazgeçmemiz gerektiğini ifade etti. (.)

Adıyaman,Corona,düğün,hastane,Sağlık,Sağlık Bakanlığı,söz,Türkiye

Mutasyona uğrayan virüs ile Adıyaman’da vaka sayıları arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!