G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mustafa Cambaz anısına çeşme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Cambaz anısına çeşme / Haberin Peşinde Urfa

15 Temmuz’da şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz’ın adı Gümülcine Kozlukebir’de inşa edilen çeşmeye verildi. Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, çeşmeye isim düşündüklerinde akıllarına hemen Türkiye’deki çeşme ve camileri kayıt altına alan Cambaz’ın geldiğini anlattı. Ahmet, “Bölgedeki ilk Türkçe eser Mustafa Cambaz’ın çeşmesi” dedi.

15 Temmuz’da FETÖ’cü kalkışmaya karşı koyarken şehit düşen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz’ın adı doğup büyüdüğü Gümülcine Menetler köyünün komşusu Kozlukebir’deki çeşmeye verildi. Kardeş Bursa Osmangazi Belediyesi ile Kozlukebir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptırdığı çeşme bölgedeki ilk Türkçe isimli eser oldu.

Şehit Mustafa Canbaz

BATI TRAKYA’NIN GURURU

Şehit Cambaz’ın Batı Trakya’nın gururu olduğunu söyleyen Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, “Biz bu çeşmeyi Osmangazi Belediyesiyle yaptırdık. Daha önce 2014 yılında başlamış bir çeşme projemiz vardı. Ancak devam edememiştik. Bir yıl önce yarım kalan çeşmeyi köşeden aldık daha dikkat çekecek bir merkeze yapmaya karar verdik” dedi.

ŞEHİDİMİZİN ADI AKLIMIZA GELDİ

Çeşmeye isim düşündüklerinde akıllarına hemen Türkiye’deki çeşme ve camileri kayıt altına alan Cambaz’ın geldiğini söyleyen Ahmet, “Komşu köyümüzde yetiştiği için Mustafa Cambaz ve ailesini tanıyorduk. Çeşme için isim düşündüğümüzde hemen 15 Temmuz’da kahramanca şehit olan Mustafa ağabey aklımıza geldi. Hem Mustafa ağabeyin hatırasını yaşatmak için hem de bize yaşattığı bu gururu paylaşmak için çeşmeye adını verdik.” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Ahmet

BÖLGEDEKİ İLK TÜRKÇE İSİMLİ ESER

Bölgedeki ilk Türkçe isimli eserin Mustafa Cambaz’ın çeşmesi olduğuna dikkat çeken Ahmet şunlar söyledi: “Bu çeşmenin bizim için anlamı çok büyük. İlk defa Türkçe isimli bir eser bırakıyoruz. Köylüler için çok büyük anı oldu. Türkiye’den sırf burası için geliyorlar. Su içip şehidimize dua ediyorlar. Çeşmenin önünde fotoğraf çekiniyorlar. Amacımız daha nice Türk kahramanlarının isimlerini bölgemizde yaşatmak.”

Mustafa Cambaz,Kozlukebir’,Rıdvan Ahmet,15 Temmuz

Mustafa Cambaz anısına çeşme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!