G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,78
GBP40,65
BIST10.100,26
GR. ALTIN2.410,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mobilet, öğrencileri hepsi pekiyi etkinliklerine davet ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobilet, öğrencileri hepsi pekiyi etkinliklerine davet ediyor / Haberin Peşinde Urfa

Öğrencilerin dört gözle beklediği yaz tatili başlarken, Mobilet hepsi pekiyi etkinliklere davet ediyor. Yaz tatiline keyifli bir başlangıç yapmak isteyen minikler için İstanbul, Bursa ve Ankara’da bu hafta sonu etkinlikler gerçekleşecek.

İstanbul, Bursa ve Ankara’da bu hafta sonu gerçekleşecek etkinliklerden bazıları şöyle;  

ikincikat Kadıköy, 17 Haziran, saat 14.00’te Mutlu Çocuklar Tiyatrosu imzasıyla müzikli ve danslı çocuk oyunu “İnatçı Keçiler”e ev sahipliği yapıyor. İki keçinin yıllar önceki inatlaşmasının sonu gölde bitmiş, keçilerden birinin boynuzu kırılmıştır. Arkadaşlıkları biten iki inatçı keçi artık yaşlanmış olsalar da ne o kütükten birbirlerinin tarafına geçerler, ne de torunlarının kütükten geçmesine ve arkadaş olmasına izin verirler. Yavru keçilerimiz dostluğun, barışın, sevginin önemini inatçı dede keçilere anlatabilecekler midir? Kemal Başar tarafından kaleme alınan ve yönetmen koltuğunda Savaş Alp Başar’ın oturduğu “İnatçı Keçiler”de Damla Benuğur, Nur Sevimli, Koray Atak ve Harun Yaylaoğlu sahne alıyor.

Jules Verne’in unutulmaz klasiği “Seksen Günde Dünya Turu” Cem Ergin uyarlaması ve rejisi ile 17 Haziran saat 15.00’te Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde minik tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgi öğreneceğini bilen Phileas Fogg, bu bilgiyi öğrenmek için uşağı Passepartout ile dünya turuna çıkmaya karar verir. Yolculuk boyunca pek çok maceraya atılan ikili aynı zamanda serüvenleri boyunca dostluk, sevgi, birlikte olmak, başarmak için mücadele etmek gibi birçok kazanım da elde ederler. Başrollerini Esma Nur Yılmaz, Okan Can, Manolya Elmasrı, Paşa Erdoğmuş ve Ercan Şekerci’nin paylaştığı ve her yaş grubuna hitap eden bu keyifli macera, 18 Haziran’da ise Yunus Emre Kültür Merkezi’nde minik tiyatro severlerle buluşacak. 

Sakıp Sabancı Müzesi’nde çocuk atölyeleri devam ediyor. Yaz tatilinin ilk etkinliği olan “Harfler Hareketlendi, Kağıtlar Renklendi” atölyesi 18 Haziran saat 13.00’te 6-9 yaş arasındaki çocuklar için keyifli bir deneyim sunuyor. “Sakıp Sabancı Müzesi Hat Koleksiyonu” sergi turuyla başlayacak atölyede çocuklarla birlikte yazının ve kelimelerin önemi ve yıllar içerisinde değişen biçimi, şekli üzerine konuşacağız. Ardından atölyenin üretim aşamasında her çocuk sergiden ilham alarak seçeceği kelimeyi kumaşları, renkli kağıtları ve ipleri kullanarak yeni bir tipografiyle tasarlayacak. 

Fındık kabuğundan ayakkabıları pat-pat ses çıkardığı için ormandaki tüm canlıların PatPat hanımı olan, güzeller güzeli ve sempatik bir karafatmanın arkadaş edinme macerasını anlatan PatPat Hanım, 18 Haziran saat 13.00’te İstanbulimpro Sahne’de. Azerbaycan halk masalından hareketle Arzu Salimova tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen bu interaktif çocuk oyunu, minik tiyatro severleri doğaçlama bir yolculuğa çıkaracak.

İnteraktif çocuk tiyatrosu  “ARİDU Galaktik DJ”, 17 Haziran’da Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)’e geliyor. Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenlerarası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir. Fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için Dünya’ya gelen Aridu’nun gemisinin içinden beklenmedik bir yolcu, arızalı bir robot olan Jüpiter'li Teramix çıkar. Hem Aridu’nun hem Teramix’in yardımına dünyadaki müziğin ruhu Melizma yetişir. Fakat Melizma’nın da bu ikiliye ihtiyacı vardır. Farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı elen alan oyun, interaktif tarafları ile seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren, beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bir bileşimi. 

Babalarının değirmeninde çalışan üç kardeşin eline geçen bir mektupla başlayan Çizmeli Kedi, tüm çocukları macera dolu bir hikayeye davet ediyor. Müzikli ve danslı çocuk oyunu 18 Haziran saat 13.00’te Ankara Demiurk Sahne’de çocukların karşısına çıkacak. Sevgiye, hayvanları korumaya, sözümüze sadık olmaya davet eden Rengarenk Anka (Tuğrul) Kuşu oyunu, aynı gün (18 Haziran) saat 14.30’da Ankara Demiurk Sahne’de olacak. Aklımızı kullanmanın ve geliştirmenin yararını anlatan bu 40 dakikalık gösteri hem dil kullanımı hem de didaktik olmayan anlatımı ve oyun teması olarak çocuklara hitap ediyor. Gösteri gazi ve şehit aileleri çocuklarına ücretsiz olarak sergilenecek. Demiurk Sahne, 18 Haziran saat 16.00’da ise müzikli interaktif çocuk oyunu “Komik Palyaço Gezilerde”ye ev sahipliği yapacak. Komik palyaço ülke gezisi yolculuğu için yapılan sınavlara katılmış, bütün testleri başarıyla geçmiş, mutluluklar ülkesine gitmeye hak kazanmıştır. Mutluluklar ülkesine doğru yolculuğa çıkan Komik palyaço, ülkenin kralından tüm çocukların televizyon, telefon ve teknoloji bağımlısı olduğunu ve bu yüzden de kralın gülmeyi yasakladığını öğrenir. Komik palyaço tüm çocukları bağımlılıktan kurtarabileceğini, herkesi eğlendirebileceğini krala anlatır ve özgürlüğüne kavuşur. Oyun oynamayı bilmeyen çocukların gülemeyeceğini bilen Komik palyaço, çocuklara geleneksel oyunları ve spor yapmayı öğretir. Böylece tüm çocuklar gülmeye eğlenmeye başlar.

Hibya Haber Ajansı

Mobilet, öğrencileri hepsi pekiyi etkinliklerine davet ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!