G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.261,86
GR. ALTIN2.389,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milli Saraylar taşıtlarda bol keseden harcamış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Saraylar taşıtlarda bol keseden harcamış / Haberin Peşinde Urfa

Sayıştay, 25 araç bulundurması gereken Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 39 taşıt kullandığını saptadı. Sayıştay, uygulamanın yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Sayıştay, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 39 taşıt kullandığını saptadı. Sayıştay d…

Sayıştay, 25 araç bulundurması gereken Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 39 taşıt kullandığını saptadı. Sayıştay, uygulamanın yasalara aykırı olduğunu vurguladı.

Sayıştay, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın 39 taşıt kullandığını saptadı. Sayıştay denetçileri, yasalara göre kurumun en fazla 25 araç kullanabileceğine dikkat çekti.

Sayıştay, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na ilişkin 2020 yılı denetim raporunu yayınladı. Raporda,  2007/3 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne göre, kurumun her türlü binek ve station-wagon türü taşıtlarının sayısının 25’i geçemeyeceği ancak kurumda fazla araç olduğu belirtildi. Yapılan incelemeye göre, başkanlıkta TBMM İdari Teşkilat Kanunu ile devredilen taşıtlarla beraber 19’u binek, 1’i cip olmak üzere 39 taşıt bulunuyor. Sayıştay, “Başkanlıkta kullanılan araç sayısının, genel bütçeye tâbi kurumları kapsayan 237 sayılı Taşıt Kanunu ve Tasarruf  Tedbirleri  Genelgesi’ndeki hükümlere uygun olması gerekmektedir” diyerek kurumu uyardı.

 ESERLER KAYDEDİLMEDİ

Öte yandan müzelerde bulunan tarihi eser ve objelerin kuruma ait mali tablolarda bulunmadığı görüldü. Müzelerde sergilenen ve depolarda muhafaza edilen bir kısım tarihi eser ve objelerin kuruma ait taşınır mal kayıtları dışında ayrı olarak kaydının tutulduğu saptandı. Bazı eser ve objeler Dayanıklı Taşınırlar listesi olan ve sanat değeri olan demirbaşlar içinde gösterildi. Sayıştay raporunda aynı durumun 2019 yılında da olduğunu belirterek, “Müzelerdeki tarihi değeri olan taşınırların idareye ait mali tablolarda gösterilmesi gerekmektedir”  denildi.

19 MİLYON TL’LİK İŞ YARIM KALDI

Topkapı Sarayı Harem Yapıları 1. Etap restorasyonu ve teşhir tanzimi işi de Sayıştay denetçilerine takıldı. Restorasyon ve teşhir tanzimi için 9 Ocak 2014’te 13 milyon 219 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Ancak 2018 yılında yüzde 49.9 iş artışı yapıldı ve .le bedeli 6 milyon 608 bin artırılarak 19 milyon 827 bin TL’ye yükseldi. 2020 yılında ise iş durduruldu. Bölgede yapılan incelemelerde ödemesi yapılan iş kalemlerinin önemli bir kısmının tamamlanmadığı görüldü. Sayıştay, ”Sözleşme tutarında yüzde elli artıştan sonraki ilk artış gerekliliğinin doğmasıyla birlikte sözleşmenin feshedilmesi ve kalan işlerin tamamlattırılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Sanat,Sayıştay,TBMM

Milli Saraylar taşıtlarda bol keseden harcamış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!