G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,87
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milletvekili Yeneroğlu: “İktidarın maksadı vatandaşlarımızı sindirip susturmaktır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Yeneroğlu: “İktidarın maksadı vatandaşlarımızı sindirip susturmaktır” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis’in yaklaşan gündemini değerlendirirken Sayıştay’ın önerdiği adaylar arasından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) üye seçimi ve kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen teklife ilişkin konuştu.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclisin yaklaşan gündemini değerlendirirken Sayıştay’ın önerdiği adaylar arasından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) üye seçimi ve kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen teklife ilişkin konuştu.

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın önce Yargıtay üyeliğine, çok kısa bir süre sonra da Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildiğini anımsatan Yeneroğlu, “Mayıs ayında medyaya bir haber düştü. Adalet anlayışı ve Anayasa’ya sadakati bakanlığın son yıllardaki ‘hukuk sonradan gelir’ anlayışı ile malum olan ‘İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, önce Sayıştay üyesi yapılacak sonra Anayasa Mahkemesi üyesi yapılacak’ diye… Gerçekten de İçişleri Bakan Yardımcısı Sayıştay üyeliğine aday oldu ve TBMM tarafından haziran sonunda seçildi.

İşte şimdi bu ikinci tiyatronun da son perdesindeyiz. Nasıl ki İrfan Fidan, Anayasa Mahkemesi’ne planlanarak atandı, eski İçişleri Bakan Yardımcısı da TBMM tarafından seçilerek aynı şekilde atanacak. İktidara bağlılığı ve sadakati sebebiyle Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanan ve atanacak kişilerden bağımsızlık, tarafsızlık ve adalet beklemek elbette abesle iştigaldir” değerlendirmesinde bulundu.

DEVA Partili Yeneroğlu, dezenformasyon yasası olarak bilinen teklife ilişkin görüşlerini de paylaştı. Yeneroğlu, “Kanun teklifi, milletin desteğini kaybetmiş iktidarın seçime hazırlığının bir parçası… Gazetecileri, internet haber sitelerini, sosyal medyayı ve elbette tüm vatandaşlarımızı susturma çabasının cisimleşmiş halidir bu kanun teklifi. Tüm basın, iktidarın pençesine alınmak isteniyor.

İnternet haber sitelerine müdahale edecekler. Haberleri silme baskısı yapacaklar. Haber sitelerini yıldıracaklar. İktidar yanlısı internet haber siteleri ise Basın İlan Kurumu’ndan gelen resmi ilanlar ile ayakta tutulacak ve kamusal kaynaklar bunlara aktarılacak. Tam bir havuç-sopa stratejisi.

‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu’ diye yeni bir suç ihdas ediyorlar. Sosyal medyada ifade özgürlüğünü kullanan kişiler, yalan haber yayma gerekçesiyle tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar. İktidarın maksadı, önümüzdeki seçimlere kadar bu hükmü gelişigüzel uygulayarak vatandaşlarımızı sindirip susturmaktır” diye devam etti.

Yeneroğlu, yeni yasama yılına ilişkin olarak “Yeni yasama yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle dilemek isterdim fakat bugün tamamen işlevsizleştirilmiş bir meclisin hayırlara vesile olmasını beklememiz, ne yazık ki en hafif tabirle hayalperestliktir. Demokratik niteliğini yitirmiş, Cumhurbaşkanının kuvvetler ayrılığını yok sayan anlayışı ve tahakkümü altında olan bir meclisin yasama yılı açılışını yapacağız. Meclis, siyasi denetim, bütçe ve temsil işlevleri bakımından etkinliğini tamamen kaybetmiştir” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Milletvekili Yeneroğlu: “İktidarın maksadı vatandaşlarımızı sindirip susturmaktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!