G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milletvekili Köksal: “Barınma sorunu yurt inşa edilerek çözülür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Köksal: “Barınma sorunu yurt inşa edilerek çözülür” / Haberin Peşinde Urfa

AFYONKARAHİSAR-02.11.2022-HİBYA-CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na “Barınma sorunu odalara ranza ekleyerek değil yeni yurtlar inşa ederek çözülür.” dedi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Afyonkarahisar’da spor anlamında yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında KYK yurtları ve Afyonkarahisar’da spora ilişkin yaşanan tüm sorunları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na soran Milletvekili Köksal, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan, konuşmanızda ‘Kadın spor yaparsa tüm toplum spor yapar. Kadınlarımızı spora teşvik edecek çalışmalar gerçekleştirdik.’ dediniz ancak Afyonkarahisar’da Afyon İdmanyurdu Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 2. Lig’de bulunan Afyonkarahisar Kadın Futbol Takımı’na ne yazık ki hiç destek olmadınız. Bunlar amatör takım değil, her gün antrenman yapmaları gerekiyor.”

Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi’nin spor salonları için haftada iki gün bir buçuk saat kullanım izni verdiğinin altını çizerek, Bakan Kasaoğlu’na “Şimdi, kadın futbol takımlarını niçin desteklemiyorsunuz? Ayrıca, kadın futbol takımlarının 2. Lig karşılaşmaları niçin başlamadı?” sorularını yöneltti.

“Afyonkarahisarlı antrenörler vize alamak için farklı illere gidiyor”

Bakan Kasapoğlu’na Afyonkarahisar’da yaşanan “antrenör belgesi vize” sorununu soran Köksal, “Afyonkarahisar’da 1 Kasım itibarıyla Büyük Erkekler Basketbol Ligi başlıyor. 8 takım var ancak ilimizde ikinci kademe antrenör belgesi olanların vizeleri yok.” dedi.

Köksal, sporcuların vize alabilmeleri için farklı illerde seminerlerin düzenlediğini belirterek, “Bunun için de yol parası, yemek parası, konaklama gideri harcamak zorundalar. Bu harcamaları yapamadıkları için bu vizeler alınamadı; bu yüzden 1 takım ligden çekildi, birkaç takımın da hala sıkıntısı devam ediyor. Neden bu seminerler Afyonkarahisar ilinde düzenlenmiyor? Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu işe neden el atmıyor? Bunu merak ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Motokros için birilerine milyonlarca para aktarılıyor”

2021 yılına kadar Afyonkarahisar’da Anadolu Efes’i yenen ve başarılara imza atan bir basketbol takımı olduğunu söyleyen Köksal, sözlerine şöyle devam etti:

“Niçin basketbol takımımıza destek olmadınız? Afyonkarahisar’da motokros için birilerine milyonlarca lira para harcanıyor, para aktarılıyor. Peki motokrosa ayrılan bütçenin yarısı Afyonkarahisar’da futbola, basketbola ve voleybola niçin ayrılmıyor? Söze gelince ‘Tesis ve otellerimizde spor şehriyiz.’ diyorsunuz ancak bırakın spor şehri olmayı, eldeki takımlar kapanıyor, eldekileri kaybediyoruz.”

“Barınma sorunu, KYK yurtlarına ranza ekleyerek çözülmez”

Köksal, KYK yurtlarında öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları da gündeme getirerek, “KYK yurtlarında izin süreleri yetmiş beş günden otuz güne düşürülmüş. Öğrenci, yurt harici başka bir yerde konaklayacak olursa izin almak zorunda. ‘Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesine çıkarttık.’ dediğiniz yurtlarda iki üç kişilik odalar, yedi sekiz kişiye çıkarıldı. Baza yerine ranza konularak, öğrencilere adeta adım atacak yer bırakmayarak yurt sorunu çözülmüş mü oluyor? Açıkçası, barınma sorunu odalara ranza ekleyerek değil yeni yurtlar inşa ederek çözülür.” dedi.

“Beş yıldızlı otel konforunda denilen KYK yurtları, 25 yıl önceki gibi hiçbir ilerleme yok”

Konuşması sırasında KYK yurtlarından bir resim gösteren Köksal, “Bakın, burası bir KYK yurdu. “Beş yıldızlı otel konforunda.” dediğiniz yerler böyle. Siz bu şekilde mi çözüyorsunuz? Yirmi beş yıl önce ben KYK yurdunda kalırken de böyleydi, hala bu şekilde; yirmi beş yıldır hiçbir ilerleme yok.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Milletvekili Köksal: “Barınma sorunu yurt inşa edilerek çözülür”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!