G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,13
GBP40,95
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.472,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Metabolik Cerrahi (Şeker Hastalığı Ameliyatı)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metabolik Cerrahi (Şeker Hastalığı Ameliyatı) / Haberin Peşinde Urfa

Metabolik Cerrahi için bilgi mi arıyorsunuz? Metabolik Cerrahi (Şeker Hastalığı Ameliyatı) makalesine göz atın ve Metabolik Cerrahi hakkında daha fazla bilgi edinin 

Diyabet yani şeker hastalığını 2 grupta incelemek mümkündür. Tip 1 diyabette kişilerin çoğunlukla doğuştan getirdikleri bazen de sonradan semptomları ortaya çıkabilen insulin hormonu üretiminde sorun söz konusudur. Tip 1 diyabetli hastaların çoğu erken yaşlarda dışarıdan insulin enjeksiyonları almaya başlamışlardır. Bu hastalar genel olarak obez değil aksine zayıftırlar. Tip 2 diyabette ise aslında insulin hormonu üretiminde sorun yokken çoğunlukla obezite kaynaklı vücuttaki yağ dokusunun oluşturduğu insulin hormonuna direnç ana nedendir. Bu çerçevede tip 2 diyabetli hastaların çoğunluğu obez hastalardır.

Metabolik cerrahi kavramı genel olarak Tip 2 diyabetli hastaları ameliyatla tedavi etmeyi amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra hastaların beraberinde getirdikleri hipertansiyon, hiperkolesterolemi gibi pek çok hastalık da ortadan kalkabilmektedir. Bu ameliyatlar obezite ameliyatlarına benzer olarak by pass ameliyatları şeklinde yapılır. Bu hastalarda kilo vererek vücuttaki yağ dokusunu azaltmak ve insulin direncini kırmak hedeflenir. Ameliyat özetle midenin bir kısmının çıkarılması ve ince barsakların son kısmının mideye daha da yaklaşacak şekilde yeniden bağlanmasını içermektedir. Ameliyatta hastaların ince bağırsak uzunlukları sayılarak ortaya konulmakta ve uygun mesafelerden yeni bağlantılar gerçekleştirilmektedir.

Metabolik cerrahi uygulamalarında hasta seçimi oldukça önemlidir. Her şeker hastasına bu ameliyatları yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Ameliyat planlanan hastalarda ayrıntılı laboratuvar incelemeleri yapılmalıdır. Vücutta var olan insulin hormonu üretiminde kullanılan yani insulin hormonunun öncülleri olan değerlerin yeterli düzeyde olması gerekir. Her bariatrik cerrahi gibi bu ameliyatlar da kalıcı yaşam tarzı değişikliğinin gerektiği ameliyatlardır. Sonuçlarının kalıcı olması genel olarak buna bağlıdır. Bu çerçevede hastaların ameliyat sonrası için eğitimi ve diyet ve egzersiz konusundaki bilgilerini artırmaları çok önemlidir.

Metabolik Cerrahi (Şeker Hastalığı Ameliyatı)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!