G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Memurun zam pazarlığı başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memurun zam pazarlığı başladı / Haberin Peşinde Urfa

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarına ilişkin zam pazarlığı başladı. Konu hakkında açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik.’ dedi.

Bakan Işıkhan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugün burada halihazırda çalışan ve emekli olan yaklaşık 6 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak maaşları ile sosyal haklarını kamu görevliler konfederasyonlarımız ve 11 hizmet kolunda kurulu sendikalarımız ile yürüteceğimiz müzakerelerin yer alacağı 7. dönem kamu görevlileri toplu sözleşmelerini başlatıyorum. Bu müzakerelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük çabası ile Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında 2 gün önce birliğimizi pekiştirecek bir adım daha atılarak Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kuruldu. Yeni kurulan bu teşkilatın ülkemizin çalışma hayatı başta olmak üzere tüm kardeş ülkelere hayırlı olmasını diliyorum.

2019 yılında başlayan Covid-19 pandemisi tüm dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz yönden etkilemiştir. Pandemi döneminde kamu görevlilerinin çalışma saatlerinde esneklik sağlayarak uzaktan çalışmalarına imkan sağladık. Kısa çalışma ödeneği ile çalışanlarımızı ekonomik anlamda destekledik. Sağlık çalışanlarımızı başta olmak üzere kamu çalışanlarımızın fedakar gayretleri ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemize ambulans uçaklarla sağ salim getirilmesi ve tek kişilik odalarda tedavi ettirilmesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü etkinliğini ve vatandaşına verdiği değeri göstermektedir. Kriz olarak değerlendirilen Pandemi dönemi ve sonrasında sağlık ve sosyal güvenlik altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu gördük.

Bu bahsettiğim başarıların arkasında sayıları 5 milyona yaklaşmış bulunan çok büyük bir kamu ordusu görevlimiz bulunmaktadır. Sizlerin huzurunda büro bankacılık ve sigortacılık hizmetleri, eğitim öğretim ve bilim hizmetleri, sağlık ve sosyal hizmetler, yerel yönetim hizmetleri, basın yayın ve iletişim hizmetleri, kültür ve sanat hizmetleri, bayındırlık inşaat ve köy hizmetleri, ulaştırma hizmetleri, tarım ve ormancılık hizmetleri, enerji sanayi ve madencilik hizmetleri, diyanet ve vakıf hizmetleri gibi hizmet kollarında çalışan kardeşlerime kamu görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kamu personeli ve kamu personel sisteminin ülkemizin kalkınma ve büyümesindeki rolünün son derece önemli olduğunun bilinci ile eğitim sağlık adalet güvenlik din hizmetleri ve diğer kamusal alanlardaki personel sayımızı sürekli artırdık. Kamu personelinin mali ve sosyal haklarında büyük ilerlemeler sağladık. Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Kamu personelinin bizlerle olan diyaloğunun güçlendirilmesi amacıyla kamu görevliliği sendikacılığının ilerlemesi ve gelişmesi için yasal düzenlemeler yaparak sendikal gelişimi güçlendirdik. Türkiye’de kamu sendikacılığında yakaladığımız yüzde 75’lik örgütlenme oranımız gelişmiş birçok ülkenin üzerindedir.

Bazı çalışmalarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. 2002 yılından sonra kamu görevlileri sendikacılığında önemli değişiklikleri hayata geçirdik. Kamu görevlilerinin mavi ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile de belirlenebilmesine imkan sağlayan ve 2012 yılında getirilen yasal düzenlemedir. 2010 yılında yapılan anayasal düzenleme ile kamu görevlileri sendikacılığı alanında mali ve sosyal hakların belirlenmesinde toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmiştir. Kamu personeli danışma kurulunu kurduk. Kamu görevlilerinin örgütlenme hakkının kapsamını genişlettik. Aday memurlara sözleşmeli ve geçici personele kamu görevlileri sendikalarına üye olmak hakkı tanıdık. Sendika ve konfederasyonların uluslararası kuruluş kurabilmesine imkan sağladık. Hükümetimizin iktidara geldiği 2002’de 2,5 milyon olan kamu personelimizin sayısı bugün yaklaşık 5 milyonunu üzerine çıkmış durumdadır. 2002’de toplam personel giderlerinin bütçe içerisindeki payı yüzde 18 iken bugün bu rakam yüzde 27’yi aşmış durumdadır.

Son dönemde kamu görevlilerimizin aylık ücretlerinde toplu sözleşmede öngörülen aylık katsayı artısı ve enflasyon farkı ile yüzde 17,5 olan artışa ilaveten seyyanen net 8 bin 77 liralık refah payı artışı yaptık. 2002 yılında 392 lira olan en düşük emekli maaşını reel olarak yüzde 266 artışla 22 bin 17 liraya çıkarttık. En düşük devlet memuru maaşını temmuz ayında yüzde 86 oranında 2023 yılında ise kümülatif olarak yüzde 141 olarak artırdık.

21 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışanlar için ortaya koyduğu temel anlayış doğrultusunda enflasyon tahribatına karşı çalışanlarımızı koruduk ve onları enflasyona ezdirmedik. Sayın cumhurbaşkanımızın bize çizdiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek ve tarihin milletimize gösterdiği ufuklara yatırım yaparak çalışarak üreterek istihdamı ve büyüme oranlarımızı artırarak sosyal adalet ve dayanışmayı güçlendirerek inşallah bu yürüyüşümüzü hep birlikte sürdüreceğiz. Çalışmalarımızın ülkemiz ve tüm kamu çalışanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Memurun zam pazarlığı başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!