G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,17
GBP41,01
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Meme Kanseri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme Kanseri / Haberin Peşinde Urfa

Meme Kanseri için bilgi mi arıyorsunuz? Meme Kanseri makalesine göz atın ve Meme Kanseri hakkında daha fazla bilgi edinin 

Kadınlarda en sık görülen kanser meme kanserdir. Toplumlar arası farklılık olmakla birlikte yaklaşık her 8 kadından birinde hayatı boyunca meme kanseri gelişme riski vardır (%12.2). Meme kanseri erkeklerde nadiren gelişir. Tüm meme kanserlerinin sadece % 1’i erkeklerde görülmektedir.
Meme yapısının en küçük birimi olan lobüllerin ucunda da süt üreten küçük kesecikler bulunur. Lobüller, sonunda birleşen ve meme ucundaki ana kanallara giden kanalcıklarla birbirine bağlanır. Lobüller memenin süt üreten kısımlarıdır. Kanallar emzirme sırasında sütü meme ucuna götürmeye yardımcı olur. Kanallar ve lobüller arasında tüm yapıları bir arada tutan yağ fibröz doku bulunur. Meme kanseri meme yapısında yer alan tüm bölümlerden köken alabilir. Bir veya birden faza bölümdeki hücrelerin kontrolsüz ve anormal çoğalması sonucu ortaya çıkar.
Meme kanserleri lobüllerden gelişen “Lobüler kanserler” ve kanallardan gelişen “duktal kanserler” olmak üzere 2 ana tipe ayrılır. Daha nadiren her iki yapıdan da gelişen kanser hücrelerinin bulunduğu mikst (karma) tümörler ve destek dokulardan gelişen tümörler de olabilir.
Duktal ve lobüler kanserler, kanserin başladığı memenin süt kanalları veya meme lobüllerinin dışına yayılıp yayılmamasına göre de kendi içlerinde ayrılırlar.

İNVAZİF (İSTİLACI) OLMAYAN (NON-İNVAZİF)

İnvazif (istilacı) olmayan (non-invazif) kanserler memedeki süt kanalları veya lobüller içinde kalır, köken aldıkların dokunun dışına taşmazlar. Memenin içinde veya dışındaki normal dokulara doğru büyümez, bunları istila etmezler. Bu kanserler “duktal karsinoma in situ veya intraduktal karsinoma” ya da “lobüler karsinoma in situ veya intralobüler karsinoma” olarak da adlandırılır. Bunlar gerçek anlamda kanser olmayıp, “kanser öncüsü” veya “yüksek riskli” lezyonlardır.
Bazen invazif ve non-invazif kanserler aynı memede birlikte bulunabilir, ancak bunlar invazif kanserler gibi tedavi edilir.

Meme Kanseri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!