G-CV0ZL47F6D
USD32,56
EURO34,97
GBP40,79
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.451,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Maske, ağız kokusu sorununu ortaya çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs nedeniyle maske zorunlu olunca, yıllardır ağız kokusu sorunu olan insanlar ağızlarının koktuğunu fark etmeye başladı.

Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Ağız kokusu çok ciddi bir sorun. Ağzı kokan bir insanın yakınında duran herkes kokuyu fark edebilir. Ancak karşı tarafı kırmamak adına böyle şeyler söylenmediği için ağzı kokan insanlar bunun farkına varamıyor” dedi. Ancak konavirüs nedeniyle maske zorunlu olunca insanların ağızlarının koktuğunu fark ettiğini belirten Zogun, “Kişi ağzının koktuğunu anlamaz. Ancak maske takıldığında ağızdan gelen koku burun tarafından daha net anlaşılabiliyor. O koku hep vardı ama maskeyle daha net anlamış oldular. Son dönemde bu yönde birçok hastayla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Ağız kokusu çok ciddi bir sorun ancak ağzı kokan bir insanın bunun farkına varabilmesi genellikle zor olabiliyor. Fakat konavirüs nedeniyle maske zorunlu olunca kişiler, ağız kokusu sorunu olduğunu fark etmeye başladı. Çünkü maske takıldığında ağızdan gelen koku burun tarafından daha net anlaşılabilir hale geldi. 

Ağız kokusunu tespit etme yolları

Maskeden ağız kokusunu tespit edemeyenler için ise Zogun, “Ağız kokusunu fark etmenin farklı yolları var. Ağız kokusu cihazları da bulunuyor. Ancak güvenirliği düşük. Bir diğer kolay yol ise bileğiniz içine biraz tükürük bırakıp 5-10 saniye sonra koklayın. Kötü bir koku hissediyorsanız muhtemelen ağzınız kokuyordur” diye konuştu.

Ağız kokusu nedenleri

Ağız kokusunun birçok farklı nedeni olduğunu aktaran Zogun, “Gerçekten dişlerden mi, boğazdan mı yoksa mideden mi geldiği tespit edilmeli. Çürük dişler, kötü, eski köprüler, dolgular, bunların altında oluşan gizli çürükler en önemli nedenler. Ayrıca 20 yaş dişleri en arkada bulunur. Bunun etrafına yemek artıkları girer ve temizlemesi çok zordur. Bunlar da koku yapar. Bir diğer neden olarak da yetersiz diş fırçalama, az su içme gösterilebilir” dedi.

Ağız kokusu nasıl tedavi edilir?

  • Ağız kokusu mide, boğaz ya da farklı bir hastalık kaynaklı değilse ağız kokusunu ortadan kaldırmak için ağız temizliğine dikkat etmek gerekiyor.
  • Günde mutlaka en az 2 kere dişlerinizi fırçalayın.
  • Dişlerin arasında biriken bakterilerin daha iyi temizlenmesi için diş fırçalamanın dışında düzenli olarak arayüz fırçası kullanın, diş ipi, diş duşu gibi uygulamaları aksatmayın.
  • Tükürüğün kalitesini artırmak için bol su için.

6 ayda bir kontrolü aksatmayın
Zogun, tüm bunların yapılmasına rağmen sorun devam ediyorsa bir uzmana başvurulması gerektiğini belirterek “Hiçbir sorun olmasa bile 6 ayda bir diş kontrolü yapılmalı” tavsiyesinde bulundu.

Video ile öğrenin: Ağız Kokusu Tedavisi

ağız kokusu,ağız kokusu sorunu,ağzı kokmak,maske nedeniyle ağzının kokması,ağız kokusunu önleme

pudra
Maske, ağız kokusu sorununu ortaya çıkardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!