G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,12
GBP41,05
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.497,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Marketlerde geriye dönük 3 aylık fiyat denetimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marketlerde geriye dönük 3 aylık fiyat denetimi / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market alışverişiyle daha da yoğun bir şekilde tartışılan fahiş fiyatlarla ilgili denetimler devam ediyor. Erzincan Ticaret Müdürü detayları şöyle anlattı: “Haksız fiyat denetimlerinde öncelikle geriye dönük faturaları alıyoruz. B…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market alışverişiyle daha da yoğun bir şekilde tartışılan fahiş fiyatlarla ilgili denetimler devam ediyor. Erzincan Ticaret Müdürü detayları şöyle anlattı: “Haksız fiyat denetimlerinde öncelikle geriye dönük faturaları alıyoruz. Bakanlığımızda bir ekip geriye dönük 3 ayın fiyat farklılıklarını kontrol ediyor. Yüzde 30’a kadar bir artış çok afaki görünmüyor. Fakat farklı bir fiyat varsa bu değerlendiriliyor. Cezai işlem uygulanıyor.”

Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü ve gıda denetim ekipleri tarafından fahiş fiyatların önlenmesi adına kent genelinde faaliyet gösteren market ve toptancılarda gramaj, etiket, fiyat artışı kontrolleri gerçekleştirildi.

İlk olarak market yetkilisi ile görüşen ekipler yapılan denetimlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik ürünlerin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlarını kontrol etti. Daha sonra raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan denetim ekipleri, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığını denetledi.

BAKANLIĞA GÖNDERİLİYOR

Erzincan Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, gerçekleştirilen denetim ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün bu iş yerini 3 kol üzerinden denetlemek üzerine geldik” diyerek şunları kaydetti:

  • Birincisi bizim önceliğimiz olan haksız fiyat denetimleri. Biz bu denetimlerde öncelikle geriye dönük olarak alış ve satış faturalarını alıyoruz.
  • Bakanlığımızda denetleme kurulumuz var. Kurulda ise hesap uzmanlarına müteşekkil bir ekibimiz var. Bu ekip geriye dönük 3 ayın fiyat farklılıklarını kontrol ediyor.

“YÜZDE 30 NORMAL”

  • Belirli kriterlerimiz var. Bu kriterler ürünün birim fiyatına göre değişiklik gösterir. Yüzde 30’a kadar bir artış çok afaki görünmüyor. Fakat farklı bir fiyat varsa bu değerlendiriliyor. Tüm faaliyetler hesaplanıyor ve firmaya cezai işlem uygulanıyor.
  • İkinci konu olarak etiket denetlemelerimizi yapıyoruz. Ürünün ayırt edici özelliği olarak örneğin Ayçiçek yağı satılıyorsa ürünün üzerinde Ayçiçek yağının yazıp yazmadığını kontrol ediyoruz. Daha sonra birim fiyatını belirliyoruz. Yani satılan ürünün öncelikle bir kilo fiyatını istiyoruz.
  • Bir de ürünün üretim yeri önemli. Üretim yeri Türkiye ise sadece bir logo yeterli oluyor. Haricinde örneğin Almanya ya da Çin ise mutlaka bunu yazmak zorundalar.
  • Bir diğer kontrol konumuz ise ürünün gramajı. Burada ise ürünün üzerinde yazan etiketteki gramajı ile kendi tarttığımız gramajı karşılaştırıyoruz. Bu 3 alandaki denetimlerimizde farklılık ya da uyuşmazlık varsa ilgili esnafa cezai işlem uyguluyoruz.”

Almanya,Çin,Cumhurbaşkanı,Ekonomi,Erzincan,Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye

Marketlerde geriye dönük 3 aylık fiyat denetimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!