G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,82
GBP40,94
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.439,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Market bütçeleri azalsa da lüks tüketim sevdası bitmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Market bütçeleri azalsa da lüks tüketim sevdası bitmiyor / Haberin Peşinde Urfa

Erişilebilir premium kategorisindeki markaların çoğu, tüketiciler için market bütçeleri azaldıkça satın alma için sebeplerini artırmak zorunda kalıyor. İnsanların, büyük kalemleri azaltmaya çalışsa da hayatlarındaki küçük lükslerden vazgeçmediklerini belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, erişilebilir lüks markaların rafta başarıyı elde edebilecekleri ambalaj ipuçlarını paylaştı.

Lüks kategorisindeki ürünler, fiyat kalemi ve ürün kalitesiyle doğru orantılı olarak üç kategoriye ayrılıyor. Son sırada yer alan erişilebilir lüks ürünler, orta segment tüketiciyi de yabancılaştırmadan üstün kaliteyi yakalayan hassas bir dengeyi sembolize ediyor. Orta ve düşük fiyatlı segment ile premium ürünler arasındaki farkı, tasarım ipuçlarından belirgin bir şekilde ayırt edebilen tüketicinin ise erişilebilir lüks segmentindeki ürünleri rafta rahatlıkla seçebilmesi, markalar için kritik bir önem taşıyor.

Zanaat ve kalite vadederken aşinalık yoluyla da güven vermenin önemine dikkat çeken Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Market için tüketicinin ayırdığı bütçe gittikçe azalsa da görünen o ki tüketici, hayatındaki ufak lüks dokunuşlardan vazgeçmiyor. Doğru ambalaj tasarımıyla raflarda yerini alan erişilebilir lüks markalar için hiç de yanlış bir zaman değil.” yorumlarıyla erişilebilir lüks segmentindeki markalar için ambalaj ipuçlarını paylaştı.

Kitlesel markalardan ayrışmak dikkat çekiyor

Tüketici kemerlerini sıktığında erişilebilir premium markaların çoğu, fiyatlarının hakkını vermek için tüketicinin satın alma sebeplerini artırma yolları arıyor. Ürünün kalite segmentini belirleyen unsurlar arasında öncelikle ürünün performansı olmakla birlikte kitlesel markalardan daha yukarıda bir noktada durması da yer alıyor. Kitlesel marka ürünlerinden ayrışmak için Musa Çelik, “Burada ilk adım kanıt göstermek ve tüketiciyle şeffaf bilgiyi paylaşmak olabilir. Erişilebilir premium kategorisinin en önemli özelliği, tüketicilerin ‘dahil edilmiş’ hissetmeleri gerekliliğidir. Bu demek ki, ürünü özel ve üstün kılan, onu diğerlerinden ayıran özellikleri ve marka kazanımlarını ambalaja yansıtmak, tüketiciyle paylaşmak önemli. Bu kimi zaman ürünün tadım notları olabilirken kimi zaman da karbon nötr yolculuğunu tamamlayan markanın sertifika damgası olabilir.” açıklamalarında bulundu.

Cesaretle şatafat arasındaki ince çizgi

Birinci sınıf markalar, genellikle süslü ayrıntılar ve ince işlenen notalarda kaybolsa da ürünü ambalaj görünümünde erişilebilir kılan noktanın basit anlatımı olduğu görülüyor. Geleneksel premium ambalaj tasarımlarında alışılmış dokunuşların yanı sıra erişilebilir premium tasarımlarda kuralları çiğneme arzusu olduğuna değinen Musa Çelik, “Premium kategori ürünlerde her zaman kibar bir çekingenlik ve sessiz bir ciddiyet hakim olmuştur. Oysa erişilebilir premium kategorisindeki ambalaj tasarımlarında zekice kurgulanmış bir mizah ile bu sessizlik başarıyla kırılabilir. Dikkatle ve zanaatın göz kamaştırıcı karmaşasından kaçınarak hazırlanan tasarımlar, basit ama özenle seçilen tipografiler ve canlı renklerle rafta göze çarpabilir, aynı zamanda da lüks ürünlerin şatafatına göz kırpabilirsiniz.” ipuçlarını verdi.

Hibya Haber Ajansı

Market bütçeleri azalsa da lüks tüketim sevdası bitmiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!