G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,67
GBP40,77
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.407,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Malatya’da itfaiye ekipleri 3 ayda 2 bin 281 vakaya müdahale etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da itfaiye ekipleri 3 ayda 2 bin 281 vakaya müdahale etti / Haberin Peşinde Urfa

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 2023 yılının haziran, temmuz ve ağustos aylarında 2 bin 281 vakaya çıkış yaptı.

7/24 esasına göre çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 19 noktada Malatya’nın hemen her noktasına kısa bir süre içinde ulaşarak, olaylara gerekli müdahalede bulunuyor. 2023 yılında vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda bazı uyarılarda bulundu.

2022 yılının haziran, temmuz ve ağustos aylarında bin 186 vakaya çıkış yapıldığını söyleyen Katipoğlu, 2023 yılının haziran, temmuz ve ağustos ayında 2 bin 281 vakaya çıkış yapıldığını ve geçen seneye oranla vaka sayılarının yükseldiğini ifade etti.

Öte yandan Malatya’daki boğulma vakaları ile alakalı da bilgiler veren Katipoğlu, 2023 yılında 5 boğulma vakasının meydana geldiğini belirtti. Malatya’daki suların dip yapısının bilinmediğinden de bahseden Katipoğlu, “Hemşehrilerimiz dip yapısını bilmediği baraj, göl ve göletlere kesinlikle girmesinler” dedi.

Olaylara müdahale etmedeki ortalama süremiz 5 dakika

Büyükşehir belediyesinin yeterli donanıma sahip olduğunu belirten Katipoğlu, “Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı olan İtfaiye Teşkilatımız 19 şubemizde 7/24 esasına dayanarak çalışıyor. İmkan ve kabiliyeti yüksek, teknolojik aletleri, ekipmanları ve yetişmiş personeli ile şehrimize her bölgesine hizmet ediyoruz. 2022 yılının haziran-temmuz- ağustos aylarında bin 186 vakaya çıkış yapmışken, 2023 yılının haziran- temmuz- ağustos aylarında 2 bin 281 vakaya çıkış yapıldı. Bu rakam geçen seneye oranla iki katı bir seviyeye sahip. 2023 yılı arşivlerimize olayların ve yangınların çokça yaşandığı bir yıl olarak geçti. Bu olayların çoğu anız, arazi, bahçe kısmen ormanlık alan yangınları meydana geldi. Bu yangınların bir kısmı vatandaşların temizlik amacıyla anız ve otların yakılmasından kaynaklı yangınlardı. Bu sene çokça karşılaştığımız yangınlardan biriside çatı yangınlarıydı. Genellikle ağır hasarlı binalarda bilinçsizce söküm yapan elemanların, bina sahipleri yangın çıkarabilecek materyalleri bilinçsizce kullanmaları, çatılarda çalışılan bir işçinin sigara izmaritini bilinçsiz bir şekilde çatıya atması ve elektrik kablosu içerisinde bulunan bakırı almak kullandıkları bazı yöntemler neticesinde çatı yangınlarıyla sıkça karşılaştık.” şeklinde konuştu.

5 vatandaşımız suda boğularak hayatını kaybetti

2023 yılı içerisinde Malatya’da yaşanan boğulma olayları hakkında da açıklama yapan Katipoğlu, “2023 yılı itibariyle yangın, trafik kazası gibi birçok olaya çıkış yaptığımız oldu ama bunlardan 5’i de boğulma vakası idi. Maalesef 5 vatandaşımız suda boğularak hayatlarını kaybettiler. Konuyla alakalı gerek okullarda gerekse de verdiğimiz tüm eğitimlerde gerekse de sosyal medya ve basın kuruluşları aracılığıyla sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Çok tecrübeli su altı arama kurtarma ekibimiz var. Yaklaşık 23 yıllık bir geçmişe sahip, Türkiye’nin eski ekiplerinden birisidir. Sadece Malatya ile sınırlı değiliz, Türkiye’nin hemen her ilinde vakalara gidiyoruz. Bundan sonraki süreçte ve önümüzdeki yaz dönemi sürecinde hemşehrilerimizden dip yapısının bilinmediği baraj, göl ve göletlere girmemesi noktasında uyarılarda bulunmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Malatya’da itfaiye ekipleri 3 ayda 2 bin 281 vakaya müdahale etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!