G-CV0ZL47F6D
USD32,40
EURO34,57
GBP40,58
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.377,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mahmut Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Mahmud Efendi Hazretleri’ olarak anılan Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden İsmailağa cemaati lideri 91 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıkları olan Ustaosmanoğlu’nun, koronavirüsten değil kronik hastalıklarından dolayı tedavi altına alındığı öğrenildi.

dhvffpdxuai0r8f-zC5D

‘Mahmud Efendi Hazretleri’ olarak anılan Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden İsmailağa cemaati lideri 91 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Üsküdar’daki özel bir hastanede bir haftadır tedavi gören Ustaosmanoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve daha önce de bu hastanede tedavi görüp evine geçtiği, fakat doktorunun tavsiyesi üzerine tekrar hastaneye getirilerek normal serviste tedavi altına alındığı öğrenildi.

Uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıkları olan Ustaosmanoğlu’nun koronavirüsten değil kronik hastalıklarından dolayı tedavi altına alındığı öğrenildi. 

“İNSANLARI TELAŞA SÜRÜKLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR”

Müceddid Mahmud Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada ise “Efendi Hazretlerimiz, kendisinde bulunan eskiye dayalı rahatsızlıklarından sebep hastanede olduğu doğrudur. Fakat gereksiz paylaşımlar yaparak insanları telaşa sürüklemek doğru değildir. Dua etmek en iyi ve doğru yoldur.” denildi.

“KORONAVİRÜS SÖYLEMLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, “Efendi Hazretleri daha önce kısmı enfeksiyon tedavisi için bulunduğu hastaneden virüs bulaşır sebebiyle evine geçiş yapmış ancak tekrardan doktor tavsiyesi üzerine hastahaneye intikal ederek yarım kalan tedavisine başlanmıştır. Hayati bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Mahmud Efendi Hazretleri ile ilgili kanında mikrop çıkmış, mevcut virüsten etkilenmiş gibi bir takım söylemler gerçeği yansıtmıyor. Şahsına ait bir takım kronik rahatsızlıklardan sebeple hastane ve doktor gözetimindedir. Başkaca söylem ve haberlere itibar etmeyiniz.” açıklamasında bulundu. 

d5efcxdueaazs-z-TPPL

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bugün hastaneye kaldırılan Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon’da doğdu.

Gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders aldı. 16 yaşında icazet alan Ustaosmanoğlu, icazetinden sonra köyünde ders vermeye başladı.

Genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi. 16 yaşında evlendi.

1952 yılında şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerilik dönüşünde Ali Haydar efendi tarafından İsmailağa Camii’nde imamlık yapması üzerine davet aldı.

dtwrx-wwwaabt2y-I7Qj

1954 yılında İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 yılında emekli olana kadar sürdürdü.

b83obovcyaazwph-HaQT

2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu’ndan sonra kendisine ‘İslam’a Üstün Hizmet Ödülü’ verildi.

ismail-aga-cemaati-nin-lideri-yogun-2byu

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği ünlü talebeleri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

Mahmut Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!