G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Lionel Messi hayranlığı”, dünyaya gerçek Çin’i gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Lionel Messi hayranlığı”, dünyaya gerçek Çin’i gösterdi / Haberin Peşinde Urfa

Arjantin milli futbol takımının Beijing’e yaptığı 5 günlük gezi boyunca en dikkat çekici an, Arjantin ve Avustralya takımları arasında 15 Haziran akşamı Beijing İşçi Stadyumu’nda oynanan dostluk maçıydı.

Arjantin milli futbol takımının Beijing'e yaptığı 5 günlük gezi boyunca en dikkat çekici an, Arjantin ve Avustralya takımları arasında 15 Haziran akşamı Beijing İşçi Stadyumu'nda oynanan dostluk maçıydı.

Pek çok yabancı medya kuruluşu, Arjantin takımının 10 numaralı formasını giyen ve Lionel Messi'nin adını haykıran Çinli Arjantin taraftarlarının “mavi beyaz bir okyanus” oluşturduğunu belirtti. Arjantinli futbolcuların formalarındaki isimlerin Çince yazılması da Çinli taraftarların samimiyetini gösterdi. Bazı yabancı medya kuruluşları maçın Messi ve Arjantin takımı için bir “ev sahibi” maçı olduğunu yorumladı. Genç Çinlilerin yanı sıra birçok yaşlı da Messi'nin hayranıdır. Maçtan sonra birçok ailenin üç nesli arka arkaya stadyumdan çıktı ve yüzlerini boyayan çok sayıda futbol hayranı, hâlâ “çok heyecanlı” olduğunu belirtti.

Çinli taraftarların hikayeleri, dünyaya Çin halkının futbol ve spor sevgisi, dışa dönüklüğü, coşkusu, dostluğu ve çağdaş Çin'in dinamizmini gösterdi. Bu durum, Batı medyasında sıkça oluşturulan Çin klişelerinin de tersine çevrilmesine neden oldu.

Anlayışsızlık ve derin kökleri olan önyargılar nedeniyle, Batı medya kuruluşlarındaki çarpıtılmış haberler birçok Batılı'nın gerçekleri öğrenmesini engelledi. Batılı ülkelerdeki sosyal medyada, “Çinliler kredi kartını biliyor mu?”, “Çinliler konuşmayı pek sevmiyor değil mi?”, “Tüm Çinliler Kung Fu yapmayı biliyor mu?” ve “Çinliler sadece masa tenisi mi oynar?” gibi garip sorular sıkça sorulmaktadır.

Çinliler ne tür insanlar ve Çin nasıl bir yer? Görmek inanmaktır.

2021'de, Jonathan adında bir Kolombiyalı genç, üç yılı aşkın süredir Çin'deki deneyimlerini dış dünyayla paylaştı. Örneğin, Jonathan, “Yabancı medya kuruluşları ‘Çin teknolojisinin intihale dayandığını’ iddia ediyor. O zaman Beijing'deki Zhongguancun Teknoloji Merkezi ve Shenzhen'deki bilim ve teknoloji merkezlerinin hızlı gelişimini nasıl açıklarız? Mobil ödeme, uzaycılık, yüksek hızlı tren ve altyapı inşası gibi alanlardaki şaşırtıcı ilerlemelere ne denmeli?” diye sordu.

Jonathan, yabancı medya kuruluşları tarafından iddia edilen Çin ile gerçek Çin arasında en az 20 yıllık bir fark olduğunu ve ancak Çin’e geldikten sonra bunu fark ettiğini belirtti.

Uzun yıllar Çin'de yaşamış olan İspanyol yazar Julio Ceballos, Batılıların Çin'e gidip bizzat deneyimlemeleri gerektiğini dile getirdi. Tanınmış Amerikan ekonomi profesörü Richard D. Wolff, Çin'i şeytanlaştırma fikrinin düzeltilmesi gerektiğini belirterek, “Çin ve ABD arasında bilgi, mal ve teknoloji açısından iletişim kurulabilir, bu şekilde her iki ülke de refah içinde bir arada olabilir” dedi.

Messi'nin geçen hafta Çin'de sıcak bir şekilde karşılanması, Çin ve dünya arasındaki karşılıklı anlayış için yeni bir pencere oldu. Messi'nin Çinli çocuklara söylediği gibi, “Futbolun tadını çıkarın, birçok arkadaş edinirsiniz.”

Canlılığı ve enerjisiyle dolu olan günümüzdeki Çin, dünya ile yakından bağlantı içindedir. Tüm dünya ülkelerinden dostlar, gerçek bir Çin'i keşfetmeye davet ediliyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

“Lionel Messi hayranlığı”, dünyaya gerçek Çin’i gösterdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!