G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,77
GBP40,80
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

LGS’de öğrencilerin tercihi Teknopark İstanbul MTAL oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS’de öğrencilerin tercihi Teknopark İstanbul MTAL oldu / Haberin Peşinde Urfa

Siber güvenlik ağırlıklı eğitim veren Türkiye’nin ilk Siber Güvenlik Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 2022’de de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda yüzde 1’lik dilimde, 460-480 puan aralığında yer alan öğrencilerin tercihi olarak Türkiye’nin en yüksek puanlı öğrencilerin yerleştiği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Binlerce öğrencinin hayatının seyrini belirleyen okul tercihleri netleşirken, sınavla öğrenci alan mesleki ortaöğretim kurumları sıralamasında Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ön sıralarda yer aldı. Kurulduğundan bu yana yoğun ilgi gören Teknopark İstanbul MTAL, 2022’de de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sıralamasında yüzde 1’lik dilimde yer alan 460-480 puan aralığında yer alan öğrencileri alarak Türkiye’nin en yüksek puanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Teknopark İstanbul MTAL, siber güvenlik ağırlıklı eğitim veriyor

Sınavda yüksek başarı gösterip yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin tercih ettiği Teknopark İstanbul MTAL; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul’un katkılarıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, siber güvenlik alanında açılan ilk lise ünvanını taşıyor. Ülkemiz için gerekli kritik teknolojilerin üretilmesini misyon edinen Teknopark İstanbul bünyesindeki Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MTAL, dünyada yaşanan siber saldırıların Türkiye’ye olan etkisinin en aza indirilmesi; kalıcı, sürdürülebilir, yerli ve milli çözümler üretilmesi için gerekli olan eğitimin verilmesi amacıyla kuruldu.

Hibya Haber Ajansı

LGS’de öğrencilerin tercihi Teknopark İstanbul MTAL oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!