G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Küresel piyasalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel piyasalar / Haberin Peşinde Urfa

Kritik enflasyon verisi öncesi ABD piyasalarında satıcılı seyir izlendi. Veri öncesinde volatilitede artış gözlenirken, teknoloji sektöründe de gözlenen kar realizasyonları ABD endekslerinde baskılayıcı unsur olarak dikkat çekti.

Dün piyasalarda neler oldu? Kritik enflasyon verisi öncesi ABD piyasalarında satıcılı seyir izlendi. Veri öncesinde volatilitede artış gözlenirken, teknoloji sektöründe de gözlenen kar realizasyonları ABD endekslerinde baskılayıcı unsur olarak dikkat çekti. Dün ayrıca OPEC tarafından yayımlanan raporu takip ettik. Bu çeyrekte keskin bir şekilde azalan dünya petrol stoklarının önümüzdeki üç ayda günde yaklaşık 3,3 milyon varillik daha düşüş göstermesi bekleniyor. Bloomberg analizine göre, tahminlerin gerçekleşmesi durumunda bu, 2007'den bu yana görülen en büyük stok düşüşü olabilir. Suudi Arabistan ve Rusya tarafından alınan üretim kesinti kararının 2023 sonuna kadar uzatılması, arz cephesinde yaşanan daralmanın ana faktörü olarak öne çıkıyor. ABD hisse senedi endeksleri cephesinde S&P 500 endeksi %0,57 azalışla 4.461 seviyesinden kapanırken; S&P 500 endeksinde en yüksek değer kazançları %2,31 ile enerji, en yüksek değer kaybı ise %1,75 ile teknoloji sektöründe gözlendi. Nasdaq endeksi %1,04 değer kaybederek 13.773,, Dow Jones endeksi ise % 0,05 azalışla 34.645 seviyesinden kapandı. Avrupa piyasalarında ağırlıklı olarak satıcılı görünüm takip edildi. Almanya’da Dax endeksi %0,54 azalışla 15.715 puana gerilerken, Fransa’da CAC40 endeksi %0,35 azalışla 7.252 seviyesinden kapandı. İngiltere’de ise FTSE100 endeksi %0,41 artışla 7.4527 seviyesine yükseldi. Faiz beklentilerine hassasiyeti yüksek olan iki yıllık ABD tahvil faizleri %5,02 seviyesine yükselirken, 10 yıllık tahvil faizleri %4,28 seviyesine indi. VIX endeksi ise 0,43 puan artışla 14,23 seviyesine yükseldi.

Bugün ne bekliyoruz? Bugün Japonya’da Tankan kurumsal güven anketi verisi takip edildi. Japonya'daki kurumsal güven Eylül ayında hem üreticiler hem de imalatçı olmayanlar arasında gerilemiş oldu. Büyük üreticiler arasındaki güven Ağustos'taki +12 seviyesinden +4'e geriledi İmalatçı olmayanlar endeksi Eylül ayında dokuz puan düşerek +23'e geriledi. Japonya’da ayrıca ÜFE verisi de takip edildi. Beklenti verinin aylık bazda %0,2 seviyesinde açıklanması beklenirken ver beklentinin hafif üzerinde %0,3 olarak açıklandı. Yıllık ÜFE ise %3,2 (beklenti:%3,3) seviyesinde açıklanmış oldu. Zayıf gelen veri sonrasında Asya piyasalarında satıcılı seyir takip ediyoruz. Bu çerçevede Shanghai endeksi %0,87, KOSPI endeksi %0,15, Nifty 50 endeksi %0,03, Nikkei endeksi %0,17,ve Hang Seng endeksi %0,28 satıcılı seyir takip ediyoruz. ABD vadeliler cephesinde ise hafif satıcılı bir görünüm hakim. Bugün ABD’de Ağustos ayı TÜFE, MBA mortgage başvuruları ve reel saatlik ortalama kazançlar verisi açıklanıyor olacak. Beklentiler TÜFE’nin yıllık bazda %3,6 artış göstermesi yönünde bulunurken, bir önceki veri %3,2 seviyesinde açıklanmıştı. Ayrıca bugün Euro bölgesinde Temmuz ayı sanayi üretimi verisi açıklanıyor olacak. Beklentiler verinin aylık bazda %0,7, yıllık %0,4 daralması yönünde bulunurken, bir önceki veri ise aylık bazda %0,5 artış, yıllık bazda ise %1,2 azalış yaşanmıştı.

Gelecek gündemde neler var? Perşembe gününün ise en önemli gündem maddesi ise ECB faiz kararı ve başkan Lagarde’ın açıklaması olacak. Beklentiler faizin %4,25 seviyesinde kalınması yönünde bulunuyor. Aynı gün ABD’de Ağustos ayı perakende satışlar ve ÜFE verisi takip edilecek. Beklentiler perakende satışların aylık bazda %0,1 artış göstermesi yönünde bulunurken, bir önceki veri %0,7 artış olarak açıklanmıştı. ÜFE’nin ise aylık bazda %0,4 artış göstermesi beklenirken, bir önceki veri %0,3 artış olarak açıklanmıştı. Cuma günü ise Empire imalat verisi takip edilecek.

Kaynak Halk Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Küresel piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!