G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,84
GBP40,93
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.438,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Konut fiyat artışında Avrupa şampiyonu olduk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut fiyat artışında Avrupa şampiyonu olduk / Haberin Peşinde Urfa

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiralar hızla artarken, Türkiye bu konuda liderliği kimseye bırakmıyor. Eurostat verilerine göre 30 Avrupa ülkesinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye… Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine g…

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiralar hızla artarken, Türkiye bu konuda liderliği kimseye bırakmıyor. Eurostat verilerine göre 30 Avrupa ülkesinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye…

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Türkiye, Avrupa’da son bir yılda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke oldu.

2020’nin ikinci çeyreğinden 2021’in ikinci çeyreğine kadar geçen sürede Türkiye’de konut fiyatları yüzde 29.2 arttı. Verilere göre Avrupa Birliği ortalamasında bu oran yüzde 7.3, Euro Bölgesi’nde ise yüzde 6.8 oldu.

ALMANYA’DA YÜZDE 10.9

Euronews’te yer alan habere göre, 30 Avrupa ülkesi içerisinde Türkiye’de sonra fiyatların en çok arttığı ülke yüzde 16.1 ile Estonya yer alıyor. Bu ülkeyi yüzde 15.6 ile Danimarka ve yüzde 14.5 ile Çekya oldu. Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden Almanya’da ise ev fiyatları yüzde 10.9 arttı. Artış oranı Fransa’da ise yüzde 5.7 oldu.

Diğer bazı ülkelerdeki artış oranları ise şöyle: Hollanda (yüzde 12.8), Macaristan (yüzde 11.9), İsveç (yüzde 10.9), Bulgaristan (yüzde 9.1) ve Portekiz (yüzde 6.6), İsviçre (yüzde 4.7)

30 ülke içinde ev fiyatlarının düştüğü tek ülke ise yüzde 4,9 ile Kıbrıs oldu. Bunun dışında en düşük artış yüzde 0,4 ile İtalya ve yüzde 2,7 ile İngiltere’de yaşandı. Ev fiyatları Romanya’da yüzde 3 ve İspanya’da yüzde 3,3 yükseldi.

NEDEN YÜKSELİYOR

Uzmanlar, konut arzının düşük kalması, göçmen akını, düşük faiz oranları, salgın dönemindeki biriken tasarrufların konut fiyatlarındaki yukarı yönlü trendi ivmelediğini söyledi.

Almanya,Avrupa,Avrupa Birliği,Bulgaristan,Çekya,Danimarka,Estonya,Fransa,Hollanda,İngiltere,İspanya,İsveç,İsviçre,İtalya,Macaristan,Türkiye

Konut fiyat artışında Avrupa şampiyonu olduk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!