G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,75
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.440,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kodsuz test otomasyonunun şirketler için 4 faydası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kodsuz test otomasyonunun şirketler için 4 faydası / Haberin Peşinde Urfa

En ufak bir yazılım hatasının bile büyük maddi ve manevi kayıplara neden olabileceği bir dönemde yazılım kalite testinin uygulanması, şirketler için kritik bir önem taşıyor. TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, bu soruna çözüm olarak geliştirilen kodsuz test otomasyonun şirketler için 4 faydasını sıraladı.

Günümüzde sıkça kullanılan test otomasyon yazılımları, dijitalleşmenin yaygınlaşması ve değişen ihtiyaçlar çerçevesinde, sağladığı faydaların yanı sıra şirketler için bir dizi yeni maliyet zinciri oluşturuyor. Test uzmanlarının nasıl kod yazılacağını öğrenmesi, test caselerinin otomatikleştirilmesinin uzun sürmesi ve programlama için uzun zaman harcanması gibi nedenlerle SDLC otomasyonu ve benzeri test yazılımları, yerini kodsuz test otomasyonuna bırakıyor.

Şirketlerin dijital dönüşüm yolcuğunda günümüz teknolojilerini yakından takip etmesi gerektiğini aktaran TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, ‘’Bugünkü teknolojilere ve gelişmelerine ayak uydurmak için aktif, hızlı sorgulayan, değerlendiren ve uyum sağlayan bir zihniyete hem yöneticiler hem de çalışanlar sahip olmalı. Kodsuz test otomasyonu, kuruluşların dijital dönüşüm yolculuklarında süreçlere adaptasyonunu kolaylaştıracak ve maliyeti azaltacak entegre çözümler sunuyor.’’ açıklamalarıyla kodsuz test otomasyonun 4 faydasını sıralıyor.

Kodsuz test otomasyonunun 4 faydası

Birçok yazılımı bünyesinde barındıran şirketler, uygun maliyetli uygulamalarla kullanıcı memnuniyetini artırmak için teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Barış Sarıalioğlu, yazılım test sürecinde kodsuz test otomasyonunun tercih edilmesini gerekli hale getiren uygulamaları 4 başlık halinde paylaşıyor. 

Kısa zamanda kaliteli test senaryolarını otomatize etme olanağı sağlar. Kodsuz test otomasyonu ile test caselerinin otomatikleştirilmesinin daha kısa sürmesi, kodlama süresinin azaltılması ve test sürecinin daha kolay hale getirilerek kullanıcı dostu olması sağlanıyor. 

Test uzmanının kodun yazma deneyimine sahip olması gerekmez. Kodsuz otomasyon sürecinde; otomasyon geliştiricisinin kod yazma becerisine elzem bir ihtiyacı yoktur. Bunun yerine hangi adımların gerçekleşmesi gerektiğini belirtmek yeterli oluyor.

Önceden kullanılan senaryolar farklı senaryolar için yeniden kullanılabilir. Kodsuz test için kayıt ve oynatma tekniği en yaygın teknik olarak kullanılıyor. Bu teknik ile bir web uygulaması üzerinde kullanıcı gibi kolayca gezinerek test senaryoları kaydetme ve otomatikleştirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Test senaryoları geçerli veya geçersiz farklı veri girişleriyle genişletilebiliyor. Uygulamadaki özellikler geliştirme ekipleri tarafından son haline getirildiğinde, ilgili test senaryoları da en hızlı şekilde güncelleniyor.

Codeless tool’u içinde dashboard, raporlama ve test planlaması genellikle mevcuttur. Ayrıca kodsuz test ile cross browser testleri de gerçekleştiriliyor. Böylelikle test senaryoları birden fazla tarayıcı üzerinde paralel olarak yürütülüyor.

Hibya Haber Ajansı

Kodsuz test otomasyonunun şirketler için 4 faydası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!