G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

KOBİ’lere yönelik ticari alacak sigortası tarife ve talimatında değişiklik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOBİ’lere yönelik ticari alacak sigortası tarife ve talimatında değişiklik / Haberin Peşinde Urfa

Alacak sigortası şartları arasında yer alan işletmelerin yıllık yurt içi satışlardan elde ettiği cironun 125 milyon TL’den az olması koşulunun, gerekli görülmesi halinde bu tutarın yüzde 20’sine kadar artırılabilmesine yönelik hüküm ‘yüzde 40’ına kadar’ ş…

Alacak sigortası şartları arasında yer alan işletmelerin yıllık yurt içi satışlardan elde ettiği cironun 125 milyon TL’den az olması koşulunun, gerekli görülmesi halinde bu tutarın yüzde 20’sine kadar artırılabilmesine yönelik hüküm ‘yüzde 40’ına kadar’ şeklinde değiştirildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin tarife ve talimat tebliğinde değişiklikler yapıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğine göre, alacak sigortası temini kapsamında genişlemeye imkan tanıyan bir hüküm eklendi.

Buna göre alacak sigortası şartları arasında yer alan ve sigorta sağlanacak işletmenin yıllık yurt içi satışlardan elde ettiği cironun 125 milyon TL’den az olması koşulunun, gerekli görülmesi halinde bu tutarın yüzde 20’sine kadar artırılabilmesine yönelik hüküm “yüzde 40’ına kadar” şeklinde değiştirildi.

KOMİSYON ORANI YÜZDE 15’TEN 17’YE ÇIKARILDI

Aynı maddeye eklenen fıkra uyarınca, KOBİ’lerin poliçe yenileme işlemlerinde bu koşul, 300 milyon TL olarak, prim hesabında ise tebliğde yer alan prim tablosunun son satırındaki oranlar ve kredi limiti hesaplamasında kredi limit tablosunun son satırındaki tutar uygulanacak.

Tebliğin 5. maddesinde yapılan değişikliğe göre, prim hesabında, alacak sigortası talebinde bulunan işletmenin son mali yılda vadeli satışlardan elde ettiği ‘cirosu’ yerine ‘cirosunun tamamı’ esas alınacak.

Hesaplanan prim tutarının 2 bin TL’nin altında çıkması durumunda, prim tutarının 2 bin TL olarak kabul edilmesi uygulamasında, tutarlar 3 bin TL olarak değiştirildi.

Alacak sigortası kapsamında yapılacak risk değerlendirmesinde, sigorta talebinde bulunan işletmeye verilecek risk skoru, prim hesaplamasını etkilemeyecek.

Tebliğle ayrıca, sistem kapsamında düzenlenen sigorta sözleşmeleri için vergi ve diğer yasal yükümlülükler düşüldükten sonra kalan prim tutarı üzerinden uygulanacak komisyon oranı yüzde 15’ten yüzde 17’ye çıkarıldı. Primin taksitle ödenmesi kararlaştırılmış olsa bile komisyon ödemesi peşinen yapılacak. (REUTERS)

KOBİ’lere yönelik ticari alacak sigortası tarife ve talimatında değişiklik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!