G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ‘Neşet Ertaş’ ile açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ‘Neşet Ertaş’ ile açılıyor / Haberin Peşinde Urfa

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, 22-25 Aralık 2022 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl ‘Neşet Ertaş’ anısına düzenlenen festivalin açılış etkinliğinde Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ve ya

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, 22-25 Aralık 2022 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl ‘Neşet Ertaş’ anısına düzenlenen festivalin açılış etkinliğinde Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ve yakın dostu Bayram Bilge Tokel konuşmacı olacak.

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali başlıyor. Ölümünün 10. yılında Neşet Ertaş anısına düzenlenen festival boyunca beş ayrı mekanda 27 ülkeden 48 kısa Film ve 16 belgeselin gösterimi gerçekleştirilecek.

“Neşet Ertaş” anısına film gösterimi ve panel

Festival açılışı ise Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu’nun Neşet Ertaş anısına yaptığı “Ah Yalan Dünyada” isimli belgesel gösterimi ile yapılacak. Gösterimin ardından düzenlenecek panelde Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, yakın arkadaşı Bayram Bilge Tokel ve Atalay Taşdiken, festival başkanı Faysal Soysal’ın moderatörlüğünde konuşmacı olacak. 22 Aralık Perşembe günü saat 18.00’da Atlas 1948 Sineması’nda başlayacak etkinliğe dileyen herkes katılabilecek.

Kızılay, bir yapıma “İnsani Bakış Ödülü” verecek

Festivalde bu yıl ilk kez, ‘İnsani Bakış’ belgesel seçkisinde yarışan bir yapıma Türk Kızılay tarafından ‘İnsani Bakış Ödülü’ verilecek. Ana yarışma seçkisinde de 3 yapıma ödül takdim edilecek. En iyi film ödülü 30 bin TL, Özel jüri ödülü 15 bin TL, mansiyon ödülü 10 bin TL olarak belirlendi. İnsani Bakış Belgesel seçkisinde yer alan filme 15 bin TL değerinde ‘İnsani Bakış’ ödülü takdim edilecek. Festivalin Fono Film Post Prodüksiyon ödülü ise bu yıl 30 bin TL değerinde olacak. “40 yıllık hatır” seçki kategorisinde yer alan bir filme de Neşet Ertaş adına dostluk ödülü takdim edilecek. Festival kapsamında Onur ödülü sinemanın duayenlerinden Ayla Algan’a ve 60 yıllık kariyerine sayısız film sığdıran, dostlukla sevgimizi kazanan Türk sinemasının yıldız oyuncusu Yusuf Sezgin’e verilecek.

En İyi Film için 15 yapım yarışıyor

Avrupa yakasında Atlas Sineması, Artizan Sanat, Beyoğlu Akademi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu yakasında ise Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek festivalin Kısa Film Yarışma Seçkisinde Türkiye’den “Salto-Mortale”, İtalya’dan “End of September”, Şili’den “Estrellas Del Desierto”, Türkiye’den “Birlikte, Yalnız”, İran’dan “War and Color”, Kırgızistan’dan “Warrior”, Türkiye’den “Birth of the Two Departeds”, Türkiye’den “Babamın Öldüğü Gün”, Finlandiya’dan “Nesting”, Kanada’dan “Clara is Gone”, ABD’den “Finis Terrae”, Türkiye’den “Karıncanın Ayak İzleri”, İrlanda’dan “Scrap”, Afganistan’dan “Shabnam” ve Polonya’dan “Vyraj” filmleri yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ‘Neşet Ertaş’ ile açılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!