G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,80
GBP40,71
BIST10.274,13
GR. ALTIN2.395,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kılıçdaroğlu Erzurum’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu Erzurum’da / Haberin Peşinde Urfa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Meclis tatile girdi, memleketin sorunlarını seyredelim, böyle bir şey yok. Bir karar aldık. Aklımıza tek bir kent geldi Erzurum. Tarihi, kadim şehir.

Bir dönem bölgenin Paris’i olarak adlandırılıyordu. Bu şehir Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç noktasıydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum milletvekiliydi. Erzurum’un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var.

Madem bu kadar önemli bir kent neden CHP’ye sempati göstermedi. Neden tek milletvekili çıkarmadı? Bu sorunun cevabını ben vereyim; kabahat CHP’lilerde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik. Gel otur, derdini dinle. Biz Erzurumlularla kucaklaşmaya ve helalleşmeye geldik

Gün gelecek o Meclis hakkın Türk Milletinde olduğunu haykıracak. Sorunları aşmak zorundayız. Bu bizim aile olarak yaşadığımız sorunlar. 

Bütün komşularımızla kavgalıyız. Hangi gerekçeyle kavga ediyoruz. Suriye’de namaz kılacaklardı ne oldu onlar gitmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi.

Erzurum ‘Doğunun Paris’i olarak biliniyor. Devleti yöneten kişi 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Erzurum gelişmişlikte 62. sırada. Büyüme potansiyeli en yüksek kendi sürekli kan kaybediyor.

Kişi başına düşen milli gelirde sürekli kan kaybediyor bu şehir.

Niye nufua azalır.? insanalr Erzurum’da iş bulamadıkları için. Tarıma dyalı meralar sanayi gelişmemiş, meralar hayvan sesine hasret kaldı demiş bir gazeteci. 

1915-16 Çanakkale Savaşları’nda bu ülkenin vatandaşları Çanakkale’yi geçilmez kıldı. Sonra bir dönem değişti. Bir kişi çıktı, ‘O gemileri serbest bırakın gelsinler’ 1918. O mücadele verdiğimiz, Çanakkale geçilmez dediğimiz tüm gemiler ve düşman askerleri Çanakkale’yi geçtiler ve Dolmabahçe’nin önüne demirlediler.

Bir kişinin iradesiyle. Hani Çanakkale geçilmezdi? Dönemin padişahı ‘Herkes gelsin’ dedi. O zaman Yıldırım Orduları Başkomutanı Haydarpaşa’ya indi. Gemileri gördü, ‘Geldikleri gibi gidecekler’ dedi. Erzurum’a geldi. Erzurum sıradan bir kongre değildir. Erzurum Kongresi, millet iradesinin ilk kez telaffuz edildiği kongredir. Biz hiçbir bayrağın altında duramayız, mandayı ve himayeyi kabul edemeyiz.

Tarım ve hayvancılık bölgesi bu bölge. Bütün Erzurumlu kardeşlerimin dinlemesini isterim çiftçileri bankalardan çektikleri kredileri bir haftada sıfırlayacağız. Herkesin hakkını hukukunu gözeteceğiz.

Bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye kavgalıyız? Ömrü savaş meydanlarında geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın ne kadar değerli olduğunu söylüyor. Savaşın acımasızlığını görmüş. Bütün komşularımızla niye kavga ediyoruz?

Suriye’ye gireceklerdi, namaz kılacaklardı değil mi? Onlar Suriye’ye gitmeden 3,6 milyon Suriyeli geldi. Niçin, neden oldu? Hiç kimse endişe etmesin. Irkçılık yapmadan, kimsenin onuruyla oynamadan onları kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz.

Erzurum bölgenin en kalkınmış kenti olarak bilinir. Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak bilinirdi. 20 yıldır yönetiyorsun kaçıncı sırada 62’nci sırada. Bu benim içimi acıtıyor. Bu bölgenin büyüme potansiyeli en yüksek olan kentinin sürekli kan kaybetmesidir.

Erzurumluların çoğu Erzurum’un dışında yaşıyor. Altyapı yetersizliği var. İnterneti olmayan binlerce çocuk var. Kişibaşına gelirde sürekli kan kaybediyor. 2018’de 5655 dolardan, 5166 dolara düşmüş.”
Hibya Haber Ajansı

Kılıçdaroğlu Erzurum’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!