G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.261,86
GR. ALTIN2.389,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

KÇÖ hayati ihtiyaç 3 ay devam etmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÇÖ hayati ihtiyaç 3 ay devam etmeli / Haberin Peşinde Urfa

İş dünyası, kısa çalışma ödeneğinin (KÇÖ) en az 3 ay daha uzatılması gerektiğini aksi durumda 1.3 milyon kişinin daha işsiz katılabileceği uyarısında bulundu.

İş dünyası, kısa çalışma ödeneğinin (KÇÖ) en az haziran ayına kadar uzatılmasını isterken, aksi durumda uygulamadan en son yararlanan 1.3 milyon kişinin işsizler ordusuna katılabileceği uyarısında bulundu.

ÜCRETSİZ İZİNLER BAŞLAR

Sektör temsilcileri, bugüne kadar toplam 3.8 milyon işçinin yararlandığı KÇÖ için 28 milyar TL’lik ödeme yapılan İşsizlik Sigortası Fonu’nun uygulamanın devam etmesine imkan tanıdığını belirtirken, bu şartlarda büyük bir istihdam kaybı yaşanabileceğine dikkat çekti.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya ise Avrupa’nın da kapanması ile birlikte tekstil ve hazır giyim sektöründe sipariş iptalleri ve ertelemelerin üretimde boşluklar yarattığına dikkat çekti. Kaya, bu durumda sektörde izinlerin ve boşlukların oluşacağına işaret ederek, “Nisan ve mayıs stresli geçecek. O nedenle KÇÖ 3 ay daha uzatılmalı” dedi.

Kısa çalışma ödeneğinin sona ermesiyle, işsizler ordusuna en az 1 milyon kişinin daha katılmasından korkuluyor.

YETİŞMİŞ ELEMAN

KÇÖ’nün turizm sektöründe devam etmesinin hayati bir ihtiyaç olduğunu anlatan Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, yetişmiş ve kalifiye insan kaynağının avuçlarından kayıp gitmesini istemediklerini vurguladı. Eresin, KÇÖ’nün sektör için ülkelerin sınırlarının açılmasına kadar devam ettirilebileceğine işaret ederek, “Sonra 2-3 aylık dönemler halinde uzatılarak turizm hareketlerinin, ülke ve şehir girişlerinin takibiyle bölgesel olarak devam ettirilebilir. Nakit problemi yaşayan işletmeler çalışanlarını ücretsiz izine göndermek zorunda kalacak” dedi.

HÜKÜMET İŞÇİNİN PARASINI SAKLIYOR

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ramazan ayı gelmeden işçilerin kara kara düşünmeye başladığını belirterek, “1 milyon 300 bin emekçimizin çoğu ücretsiz izinli olarak, günde 47 liraya talim edecek” dedi. İşsizlik Sigortası Fonu’nda 98 milyar lira kaynak olduğunu vurgulayan Öztrak, “Bu para kimin parası? İşçinin parası. İşçilerimizin kendi parasını işçiden saklayan bir hükümet var. Yandaşa gelince para çok, millete gelince yok” diye konuştu.

Arzu Çerkezoğlu

İŞSİZLİK FONU’NDA 1 YILLIK DESTEĞİ KARŞILAYACAK KADAR KAYNAK VAR

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), yaptığı açıklamayla İşsizlik Fonu’nun mevcut kaynakları ile en az bir yıl daha KÇÖ uygulamasına devam edilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekti. Salgın sürerken KÇÖ uygulamasının kaldırılmasının işçiler açısından ciddi kayıplar yaratacağına işaret edilen açıklamada, “Son bir yılda 28.2 milyar TL KÇÖ verilmesine rağmen fonda 98.2 milyar TL kaynak bulunuyor. Nisan 2020 ile Şubat 2021 dönemi arasında fondan işçilere 28 milyar TL KÇÖ ödemesi yapıldı. KÇÖ’nün kaldırılması ile işçiler zorunlu ücretsiz izne mahkum edilecek ve günde 47 TL nakdi ücret desteği ile yetinmek zorunda kalacak” ifadelerine yer verildi.

KÇÖ hayati ihtiyaç 3 ay devam etmeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!