G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,84
GBP40,65
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.424,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kasık Fıtığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasık Fıtığı / Haberin Peşinde Urfa

Kasık Fıtığı için bilgi mi arıyorsunuz? Kasık Fıtığı makalesine göz atın ve Kasık Fıtığı hakkında daha fazla bilgi edinin 

Kasık fıtığı kasık bölgesinde öksürmek ve ıkınmak ile beliren, yatınca veya elle itildiğinde içeri giren bir şişliktir. Karın duvarının en sağlam katı olan fasciada bir yırtık, genişleme veya zayıflık sonucunda sonucunda gelişir. Karın iç organları, çoğunlukla da barsaklar önlerindeki periton dediğimiz karın zarıyla beraber fasciadaki defektten dışarı çıkarak cilt altına gelirler ve şişlik oluştururlar. Başlangıç döneminde sadece ağrı ve yanma hissi olabilir, özellikle ayakta veya otururken.

Çok küçük ve rahatsızlık vermeyen fıtıklar ameliyatsız takip edilebilirler, fakat bu süreç içinde fıtık büyüyebilir, etrafındaki dokular zayıflayabilir, bazen de fıtık içindeki dokular sıkışır ve içeri itilemez ve acil ameliyat gerektirir.

Kasık fıtığı erkeklerde daha sık görülür. Femoral fıtık dediğimiz kasık fıtığı cinsi de kadınlarda daha sıktır.

Kasık fıtığı çeşitleri:

  • Direkt Fıtıklar

  • İndirekt fıtıklar

  • Femoral fıtıklar

  • İnkarsere fıtıklar fıtığın içindeki organlar geri itilememektedir

  • Strangule fıtıklar fıtığın içinde sıkışmış organları kan dolaşımı durmuştur, gecikilirse sıkışan organlarda gangren olur.

Kasık fıtığı ameliyatları

Kaık fıtığı ameliyatları temelde iki gruba ayırılır.

  • Anatomik onarım olmayan açık ameliyat: Fascia üzerine konulan dikiş veya yamalarla yapılan onarımdır. Eskiden beri bilinen, açık olarak uygulanan ameliyatlar bu gruba girer. Ameliyat sonrası dönemde hastada uzun devam eden bir takım rahatsızlık hissi olabilir, özellikle yamasız yapılan ameliyatlarda. Fıtığın oluştuğu yırtığın dış tarafından tamir yapıldığı için anatomik bir onarım değildir, yırtığa konulan yamayı daha çok iç taraftan koymayı tercih ederiz.

Sadece kasık bağı üzerindeki kasık fıtıklarını tamir eder, femoral fıtık dediğimiz fıtık çeşidini şayet çok belirgin değilse göremeyiz. Lokal spinal veya genel anestezi altında uygulanabilir.

  • Anatomik onarımlar: Fascia yırtığının iç tarafına yani periton zarı üzerine sentetik yama konularak yapılan ameliyatlardır. Yukarıda bahsettiğim ameliyattan tamamen farklıdır, farkı oluşturan önemli nokta yamanın konulduğu katmandır.

Yamalar inerttir, vücut bir reaksiyon oluşturmaz. Bu ameliyatların konforu daha iyidir, ameliyat sonrası yakınmalar yok denilecek kadar azdır. İki şekilde yapılabilirler.

  • Laparoskopik ameliyatlar: Anatomik onarımdır, 3 küçük kesiden trokarlar yerleştirilir ve bunların içinden sokulan kamera ve aletlerle ameliyat yapılır.

Anatomik onarım olan açık ameliyat: Yeni bir tekniktir, laparoskopinin açık uygulanan versiyonu gibi düşünebiliriz.

Kasık Fıtığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!