G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,77
GBP40,75
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.394,49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kargocular kasım yoğunluğuna hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kargocular kasım yoğunluğuna hazır / Haberin Peşinde Urfa

Geçtiğimiz yıllarda, kasım kampanyalarına hazırlıksız yakalanarak geciken teslimatlarla anılan kargo şirketleri, bu kez işini sağlama aldı. Sektör firmalarının 1 yıllık yatırım miktarı 10 milyar TL’yi aştı. KARİD Başkanı Fatih Önyol, birçok firmanın hizmet kalitesi, altyapısı ve teknolojisiyle kasım indirimlerine hazır olduğunu söyledi.

Son yıllarda kasım ayındaki indirimlerde artan teslimat yoğunluğunu karşılayamadığı yönünde eleştirilen kargo şirketleri bu seneye 10 milyar TL yatırımla hazırlandı. Özellikle geç gelen kargolarla anılan ve tüketici şikayetlerinin arttığı kasım indirimleri hakkında konuşan Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Fatih Önyol, söz konusu 10 milyar TL’yi aşan yatırımla kapasitesini 2 katına çıkardığını açıkladı.

Fatih Önyol

İKİ KATI KAPASİTEYE ULAŞILDI

KARİD’den yapılan yazılı açıklamada Başkanı Fatih Önyol, üye kuruluşların personel sayısının 200 binden fazla olduğunu ifade etti. Sektörün gerek personel sayısı, gerek teknolojik altyapısı, gerek araç mevcudu ile çok daha güçlü bir hale geldiğine dikkati çeken Önyol, şu an mevcut taşınan kargonun iki katını dahi taşıyabilecek noktaya gelindiğini belirtti.

200 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Kargo sektöründe 200 binden fazla insanın istihdam edildiğini belirten Önyol, şunları kaydetti: “Sektörde görev yapan 200 bin arkadaşımız her gün tam 15 milyondan fazla adrese hizmet veriyor. 50 bin araç günde ortalama 8 milyon kilometre yol yapıyor. Yapılan bu faaliyetlerin tamamının aslında ticari faaliyetlerin bir tamamlayıcısı olduğunu unutmayın. Kargo, kurye ve lojistik sektörünün gelişimi demek, ülkedeki tüm ticari faaliyetlerin hızlanması ve büyümesi demektir.” Önyol sektörün pandemi döneminde yıldızının daha parladığını ve şirketlerin kolay uyum sağladığını dile getirdi.

Dünyadaki rakipleri geride bıraktık

Yurt dışındaki tüm örnekleri yerinde incelediğini vurgulayan Önyol, “Türkiye’deki Kargo Kurye ve Lojistik sektörü, artık dünyadaki rakiplerine göre çok kaliteli ve sorunsuz hizmet vermektedir. Sektörün büyüklüğü ve gelişim hızı dünyanın en gelişmiş ülkelerinde faaliyet gösteren rakiplerimizden geri kalmaz. Sektör her yeni yıl, bir önceki yıla göre daha iyi bir noktada. Gerek personel sayısı ile gerek dağıttığı kargo sayısı ile gerekse teknolojik gelişimi ile bu ilerlemeyi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sektörümüz pandemi ile yüzleştiğinde büyük bir sorumluluk duygusu ile bu yükü sırtlamayı başardı ve pandemiden güçlenerek çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

KARİD,Fatih Önyol


Kargocular kasım yoğunluğuna hazır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!