G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Karamollaoğlu: “Politikalar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karamollaoğlu: “Politikalar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır” / Haberin Peşinde Urfa

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, küçükbaş hayvan fiyatlarının 6 ile 10 bin lira arasında, büyükbaş hayvanların ise 100 bin lira seviyelerinde olduğunu belirterek, “Bir diğer deyişle, bir küçükbaş kurban, asgari ücretlinin 1 aylık maaşına; büyükbaş bir kurban ise neredeyse 1 yıllık gelirine denk geliyor. Geçmişe kıyasla çok yüksek rakamlar. Bugün emeklilerimize verilen 2 bin liralık bayram ikramiyesiyle ise ancak 4 kilo et alınabilir.” ifadelerini kullandı.

“Politikalar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır”

Ülke yönetiminde politikaların bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Siz adaleti ekonomiden, eğitimi sanayiden, tarımı sağlıktan, dış politikayı iç politikadan bağımsız düşünemezsiniz. Hepsi birbirini etkiler, birinde yapılan yanlış diğer tüm alanları da olumsuz etki oluşturur. Adalet açığını kapatmadan bütçe açığını, güven açığını kapatmadan cari açığı kapatamazsınız. Her yıl on binlerce ‘diplomalı işsiz’ üreten bugünkü çarpık eğitim sistemiyle, öyle dünyaya falan meydan okuyamaz, rekabet bile edemezsiniz.”

“Koruyucu hekimlik, tedavi edici hekimlik ve cerrahi müdahale”

Karamollaoğlu, sağlıkta 3 aşama olduğuna dikkati çekerek, “Önce koruyucu hekimlik gelir, bu noktada hastalığa yakalanmadan önce gerekli tedbirleri alırsınız. Ve bu, hastalıkla baş etmenin en kolay ve ucuz yoludur. Ardından ikinci aşamada tedavi edici hekimlik yöntemleri devreye girer. Burada artık hastalık baş göstermiştir ve derhal gerekli müdahaleleri yapmak gerekir. Bu noktada da sonuç alamadığınız takdirde son aşamada cerrahi müdahale gerekir, ki en zahmetli ve en ağır maliyetli olan aşama budur. Aslında ülke yönetimindeki politikalarda da durum bundan farklı değildir.” dedi.

“Kardeş kardeşe, baba evladına küstürüldü; komşu ve akrabaların arası açıldı”

Kaybedilecek tek bir saniyenin olmadığını dile getiren Karamollaoğlu,  “Adaletten eğitime, ekonomiden tarıma, sağlıktan sanayiye ve dış politikaya varıncaya dek tüm sahalarda karşı karşıya kaldığımız problemlere neşter vurma zamanı geldi ve çoktan geçti bile. Kısır tartışmalarla, suni gündemlerle ve bilerek tırmandırılan toplumsal kutuplaşmalarla kaybedilecek enerjimiz kalmamıştır. En vahimi ise, seçim döneminin tartışmaları, kullanılan dil ve üslup, üretilen algı ve manipülasyonlar kardeşi kardeşe, babayı evlada küstürmüş; komşu ve akrabaların arasını açmıştır maalesef.” şeklinde konuştu.

“Zulmedenler ve zulme sessiz kalanlar ortaktır”

Karamollaoğlu, her ramazanda ve her bayram öncesi İsrail’in saldırılarına uğrayan Filistinlilerin olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz gün yine terör devleti İsrail’in işgal güçleri Cenin kentine vahşice saldırdı. Bu saldırılarda küçük bir çocuk ve 5 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti, 30’dan fazla yaralı var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum, kardeş Filistin halkına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu katliam, 2023 yılında herkesin gözü önünde alenen işlendi. Ama her zamanki gibi herkes adeta kör, sağır ve dilsiz! Zulmedenler ve zulme sessiz kalanlar ortaktır. Bu durum, özellikle İslam alemi ve elbette tüm dünya için utanç vericidir. Bütün ülkeler, İsrail’e karşı çıkmalıdır.”

“Kınamak, dile getirmek yetmez”

Sudan’da yaşanan gelişmelere de değinen Karamollaoğlu, “Sudan halkı, giderek korkunç boyutlara ulaşan bir katliamla karşı karşıya. Ordu da ikiye bölünmüş, bir grup başkaları diğer grup da başkaları tarafından silahlandırılıyor; ve masumlar hayatını kaybediyor. Son hadiselerde binden fazla insan hayatını kaybetti, kim dur diyecek? Kınamak, dile getirmek yetmez. Türk Hükümetinin bu konuda mutlaka inisiyatif alarak, İslam ülkelerini bir araya getirip, ciddi tedbirleri aldırması icap eder.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Karamollaoğlu: “Politikalar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!