G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,67
GBP40,60
BIST10.162,28
GR. ALTIN2.393,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kapılar nasıl silinir? Ahşap beyaz kapı temizliği püf noktaları…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapılar nasıl silinir? Ahşap beyaz kapı temizliği püf noktaları… / Haberin Peşinde Urfa

Kapılar, gün içinde en çok temas edilen eşyalar olduğundan çok çabuk kirlenmektedir. Özellikle ahşap kapıların temizliği hayli zaman aldığından bazı önemli püf noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir. Peki kirlenen beyaz kapılar nasıl temizlenir? İşte çelik kapıların temizlenmesinde tavsiye edilen püf noktalar…

Temizlik yaparken tam olarak istenilen sonucu elde etmek için doğru malzemelerin kullanılmasına dikkat etmek gerekir. Özellikle kapı kolları sürekli kirli ellerle temas halinde olduğundan temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir. Kapıların malzemelerine göre farklı temizlik ürünleri kullanarak temizliğin yapılmasına dikkat edilmelidir. Çok fazla kimyasala maruz kalmadan doğal malzemelerle temizlik gerçekleştirilebilir. 

KAPILAR NASIL BEYAZLATILIR?

Evin temizliğini tamamlamak için kapıların doğru şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle ahşap beyaz kapılar çok fazla kirlendiği için sürekli temiz tutulmasına dikkat edilmelidir. Kapıların doğal yöntemler dışında sünger ve deterjan yardımıyla yavaşça çitileyerek temizlenmesi tavsiye edilir. Kapıların temizleme yöntemleri şöyledir:

1- Ahşap Kapılar Nasıl Temizlenir?

Ahşap kapılar, çok fazla leke tuttuğundan dolayı sürekli olarak temizlenmesi, toz alınması gerekir. Boyalarını sökmeden ya da soldurmadan temizlemek içinse ahşap temizleyici ile temizlenmesi tavsiye edilir. Bir kova suyun içerisine 1-2 kapak ahşap temizleyicisi ekleyerek temizlenebilir. Bunun dışında sirkeli su ile de kapılardaki lekeler çabucak çıkarılmasına yardımcı olmaktadır. 

2- Pimapen Kapılar Nasıl Temizlenir?

Pimapen kapıların üzerindeki lekelerin temizlenmesi için cif gibi krem temizleyicilerin kullanılası gerekir. Çamaşır suyu gibi aşırı kimyasal temizlik malzemeleri plastik yüzeylerin zaman içinde solmasına neden olduğundan kullanılmaması gerekmektedir. Cifle temizledikten sonra da temiz bezlerle birkaç defa durulanması tavsiye edilir. 

3- Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir. 

kapılar nasıl temizlenir, ahşap kapılar nasıl temizlenir, YAŞAM Haberleri

Kapılar nasıl silinir? Ahşap beyaz kapı temizliği püf noktaları…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!