G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kanal İstanbul’a para var, çiftçiye yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal İstanbul’a para var, çiftçiye yok / Haberin Peşinde Urfa

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, milyonlarca lira harcanarak 3 yılda yapılan Handeresi Göleti’nin, 2017 yılından bu yana çiftçiler tarafından kullanılamıyor olmasının yarattığı soruna dikkat çekmek amacıyla yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer, önergesinde, “Handeresi Göleti’nin toplam maliyeti ne kadardır? Yapılamayan kapalı borulu sulama sisteminin maliyeti ne kadardır? Kapalı boru sulama sistemi ne zaman yapılacaktır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

Gürer’in önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Niğde Ulukışla Handeresi Göleti ve Sulaması İnşaatı işinin Mayıs 2017 yılında tamamlandığını açıkladı.

2021’DE YAPILACAK

Pakdemirli, Handeresi Göleti ve Sulaması Malzeme Temini işinin 2020 Mali Yılı Uygulama Planı ve Yatırım Programı’nda yer aldığını belirtti. Pakdemirli ayrıca, toplam 398 hektar alana sahip kapalı borulu sulama şebekesinin 2021 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Gürer, “Kanal İstanbul Projesi için milyarlarca dolar bütçe ayırmayı planlayan AKP iktidarının, tamamlanan göletin sulama sistemi için 3 yıldır malzeme temini ihalesi bile yapamıyor olmasındaki çelişki dikkate değer. Kanal İstanbul’a odaklanan AKP iktidarı Anadolu çiftçisini çoktan unuttu” açıklamasında bulundu.

Ömer Fethi Gürer

Ekonomik krizin göstergesi

Handeresi Göleti’nin, 2017 yılından bu yana çiftçiler tarafından kullanılamadığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen her günün çiftçinin aleyhine olduğunu belirtti. Gürer, göletin yapımı tamamlanmasına rağmen, 3 yıldır sulama sisteminin malzeme temini yapılmadığı için köylülerin bu göletten faydalanamamasının Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin net bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Kanal İstanbul’a para var, çiftçiye yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!