G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kabızlık Beyni Kasar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabızlık Beyni Kasar… / Haberin Peşinde Urfa

Beyin Sinir Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Kabızlık Beyni Kasar… makalesine göz atın ve Beyin Sinir Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Beyin ve barsak ilişkisi hakkında son 10 yılda çok sayıda kitap, dergi ve bilimsel araştırma yazısı yayınlanmıştır. Bu yazılarda özetle beyin sağlığı ile bağırsak sağlığının birbiri ile ilişkili olduğu gösterilmiştir. Bağırsaklarımızda yaşayan ve birçok maddenin, vitaminin sentezlenmesini sağlayan mikroorganizmalar mevcuttur. Bu mikroorganizmaların çoğu yararlı bakterilerdir. Ayrıca virüsler, mantarlar ve parazitler bulunur. Bunların sayısı normal vücut hücre sayısının yaklaşık 10 katı olduğu kabul edilir. Kısaca birlikte yaşayan 10 Trilyon adetinde mikroorganizma söz konusu. Aslında bunlar sadece barsaklarımızda bulunmaz, cildimizde, ağzımızda, kulağımızda, diğer organlarımızda ve hatta beynimizde de bulunur.

Bu mikroorganizmaların bütününe MİKROBİYOTA denmektedir. Bunların yapmış olduğu çok sayıda faydalı, hayati öneme ait işleri vardır. Örneğin vitamin K sentezlemesi, besinlerin emilimine yardımcı olmak, bağışıklık sisteminin uyarılması, düzenlenmesi, vitamin B12 emiliminin sağlanması gibi… Ayrıca faydalı olanların yanında zararlı diyebileceğimiz veya az miktarda iken zararsız olup sayıları çoğalınca da zararlı hale gelen mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bu mikroorganizmalar sadece fırsatçı olarak besini kullanmakla kalmaz aynı zamanda vücuda zarar verebilir. Kabızlık, gaz, şişkinlik ve besin emilim bozukluğuna yol açabilir. Ayrıca bağışıklık sistemi üzerine de etki yaparak hastalık zeminini hazırlar. Kabızlık durumunda mikrobiyota organizasyonu bozulur.

Kabızlık durumunda nedir? Kişinin dışkısını günde 1 den az sayıda yapması veya sert, zorlu dışkılama yapması şeklinde tanımlanabilir. Normal dışkılama alışkanlığı herkese göre değişiklik göstermekle beraber normalde her yemek sonrası dışkılamanın olması gerekliliğidir. Kabızlık tek başına ele alınması ve değerlendirilmesi gereken bir şikayetten çok aslında bir hastalıktır. Kabızlık durumunda vücutta toksin birikimi, flora değişiklikleri, emilim bozuklukları, vitamin ve mineral eksikliği ortaya çıkar. Bu durumda da en çok etkilenen organların başında Beyin ve sinir sitemi gelir. Beyin-barsak aksı bozulur. Kronik enflamasyon tablosu ortaya çıkar ve birçok hastalığa kapı aralanır.

Başlı başına hastalık olarak değerlendirilerek tedavisini planmak ve kabız kalkmamak için gerekli beslenme programını düzenlemek önemlidir. Özellikle hazır gıdalardan, hamurlu yiyeceklerden, işlenmiş yiyeceklerden uzak durmak, şeker, tatlıyı çok tüketmemek gerekir. Hipokrat’ın değişiyle ‘Hastalıklar bağırsakta başlar’. Aynı şekilde de sağlık bağırsakta başlar….

Kabızlık Beyni Kasar…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!