G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.432,92
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolu, Endonezya’da gündem oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolu, Endonezya’da gündem oldu / Haberin Peşinde Urfa

“Havalı”, “kolaylaştırıcı” ve “Çin akıllı ürünü” kelimeleri, yakında hizmete girecek olan Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolunu tanımlıyor. Son günlerde söz konusu demir yolu hattı, Endonezya sosyal medyasında büyük bir ilgi gördü ve gündem oldu.

“Havalı”, “kolaylaştırıcı” ve “Çin akıllı ürünü” kelimeleri, yakında hizmete girecek olan Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolunu tanımlıyor. Son günlerde söz konusu demir yolu hattı, Endonezya sosyal medyasında büyük bir ilgi gördü ve gündem oldu.

Jakarta’daki Halim İstasyonu

Endonezyalılar: “Çin’i seçmek, en doğru karar”

Bandung'dan başkente üniversite eğitimi için gelen Abi ve sınıf arkadaşları, “Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna, “Bu demiryolu şu anda Endonezya'nın en parlak yıldızı. Demiryolu için Çin'le çalışmayı seçmek çok akıllıca bir karardı,” şeklinde yanıt verdi.

Yüksek hızlı trenin hizmete girmesiyle Jakarta ile Bandung arasındaki seyahat süresi üç saatten 40 dakikaya düşecek. Endonezyalılar, bu trenin ileri teknolojisine hayran kalmış durumda ve tren hattının getireceği kolaylığın yanı sıra geçtiği bölgelerde ekonomiye yapacağı olumlu katkıları da dört gözle bekliyor.

Endonezyalı üniversite öğrencisi Abi, Çin Medya Grubu (CMG) muhabirine röportaj veriyor.

Yetkili: “Daha fazla kişiye Çin hızını yaşatacağız”

Endonezya'nın 300 milyon nüfusa sahip olduğu düşünüldüğünde, 142.3 km uzunluğundaki tek yüksek hızlı demir yolunun yeterli olmadığını düşünen birçok Endonezyalı bulunmaktadır. Endonezya halkı, yüksek hızlı demir yolunun bir gün kendi bölgelerinden de geçmesini ve daha fazla kişinin bu hızlı tren deneyimini yaşamasını umuyor.

Endonezya-Çin Yüksek Hızlı Demiryolu A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanı Dwiyana Slamet Riyadi, bu demiryolu projesinin iki ülke arasında dayanışmaya dayalı yeni bir işbirliği başlattığını belirtti. Riyadi, Jakarta-Bandung hızlı demir yolunun Güneydoğu Asya'daki ilk hızlı tren projesi olarak, bölgesel işbirliğini teşvik eden bir etki yaratacağına inanıyor.

Endonezya-Çin Yüksek Hızlı Demiryolu A.Ş.’nin İcra Kurulu Başkanı Dwiyana Slamet Riyadi 

2000 doğumlu Endonezyalılar: “Çin ürünleri olmadan yaşayamayız”

“Ni Hao”(merhaba), “Zao Shang Hao” (günaydın), “Xiexie”(teşekkür ederim)…CMG muhabiriyle sohbet eden birçok Endonezyalı, kolayca birkaç Çince kelimeyi söyleyebilir. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Daina ve Z kuşağından arkadaşları, Çin'in tarihi ve modern aşk televizyon dizilerine bayılıyorlar. Çin pop müziği dinlemekten hoşlanan ve Kung Fu öğrenmek isteyen Daina, Beijing ve Shanghai gibi büyük kentleri ziyaret etmeyi hayal ediyor. Hotpot ve panda hakkında konuşurken Daina ve arkadaşlarının gözlerindeki heyecanı görmek mümkün.

Endonezyalı gençler, Çin ürünleri olmadan yaşamanın zor olacağını ifade ediyorlar.

Endonezyalı üniversite öğrencisi Diana

Endonezyalılar: “Daha fazla işbirliği bekliyoruz”

Son yıllarda, siyasi görüşmelerden sivil temaslara, ekonomik işbirliğinden kültürel etkileşime kadar Çin ile Endonezya arasındaki bağlar giderek sıkılaşıyor ve verimli hale geliyor. CMG'ye verdiği röportajda Endonezyalılar, dengeli gelişimin ve ortak refahın iki ülkenin de ortak hedefi olduğunu belirtiyorlar. Bu bağlamda, Çin'in yoksullukla mücadelede ve kırsal kalkınmada elde ettiği deneyimlerin Endonezya için de faydalı olabileceğine inanıyorlar. Ayrıca, Endonezyalılar gelecekte iki ülke arasında yeşil enerji, inovasyon, teknoloji, sağlık, eğitim ve istihdam gibi alanlarda daha derinlemesine işbirliği yapılmasını umut ediyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Jakarta-Bandung yüksek hızlı demir yolu, Endonezya’da gündem oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!