G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,71
GBP40,63
BIST10.163,63
GR. ALTIN2.393,71
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İzmir’den “Flamingo Yolu” projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’den “Flamingo Yolu” projesi / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu(UNESCO) Dünya Doğa Mirası Listesi adayı Gediz Deltası’nda ziyaretçiler kuş türlerini inceleme imkanı buluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu(UNESCO) Dünya Doğa Mirası Listesi adayı Gediz Deltası’nda ziyaretçiler kuş türlerini inceleme imkanı buluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” turlarında rehberlik yapan Göker Yarkın Yaraşlı, “Pazartesi hariç haftanın her günü günde dört defa Mavişehir balıkçı barınağından teknemizle bir buçuk saatlik bir gezimiz oluyor. Gediz Deltası’nda kıyı bataklıklarına girip binlerce flamingoyu, onlara eşlik eden yüzlerce kıyı ve su kuşlarını görebiliyoruz. Teknemiz küçük, onları rahatsız etmemek için dizayn edildi. Motor da çok sessiz çalışıyor.” dedi.

Herhangi bir zarar vermeden doğal hayatı gözlemleyebildiklerine değinen Yaraşlı, “35 kişilik kontenjanla yapılan otobüs turumuz da Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan başlıyor. Güney Gediz Deltası’nın, karanın en uç noktasına gidiyoruz. Flamingolara ek olarak kara türleri ve memelileri görebiliyoruz. İnsanlar gördükleri güzellik karşısında büyüleniyor” şeklinde konuştu.

“İzmir’e yaşam sunan bir alan”

Gediz Deltası’nın önemine vurgu yapan Yaraşlı, “Gediz Deltası dünya için çok önemli bir sulak alan. 300 farklı kuş türleri gözlemlenmiş. Dünyada nesli küresel ölçekte tehlikede olan Tepeli Pelikan, Akdeniz Foku ve Caretta Caretta cinsi kaplumbağaların üçünün bir arada yaşadığı tek alan burası. 40 bin hektarlık bir yerden söz ediyoruz. Çok geniş bir alanda yaşam sunuyor. İzmir’e yaşam sunan bir alan diyebiliriz.” ifadesinde bulundu.

Flamingodan karabataklara

Projeyle başta flamingolar olmak üzere İzmir Körfezi’nin ev sahipleri olan onlarca kuş türüne dikkat çekmek hedefleniyor. Turlar sayesinde ziyaretçiler flamingodan karabataklara, martı türlerinden pelikanlara kadar birçok kuşla ilgili bilgi edinip gözlemleme fırsatı yakalıyor.

Hibya Haber Ajansı

İzmir’den “Flamingo Yolu” projesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!