G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İzmir’de gençlerden deniz çöpü izleme etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de gençlerden deniz çöpü izleme etkinliği / Haberin Peşinde Urfa

Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi’nde 19 Mayıs’ta başlayan kamplar, Haziran ayında İzmir’deki üniversitelilerle devam etti. Çevre sorunlarına yönelik atölyelerin yer aldığı kampta “Kent Ormanı Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) Yaz Etabı Uygulaması” ile deniz çöpü izleme etkinliği yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gençlik kampları devam ediyor. Atölyeler, etkinlik ve eğlence programlarının yer aldığı kamplarda gençler hem öğreniyor hem keyifli zaman geçiriyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi'nde başlayan kamplar, Haziran ayında İzmir'de üniversitede öğrenim gören farklı ülkelerden öğrencilerin katıldığı program ile devam etti.

İnciraltı'nda atölyeler yapıldı
Kamp programında çevre sorunlarına yönelik ilk atölye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi tarafından yapıldı. İki oturumda düzenlenen atölyenin ilk bölümünde gençlere denizlerin önemi, çevre sorunları ve Mavi Bayrak uygulaması anlatıldı. Atölye Çevre Forumu ile devam etti. İkinci oturumda ise “Kent Ormanı Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) Yaz Etabı Uygulaması” ile kıyı temizliği yapıldı. Atölyeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer de katıldı. İnciraltı sahilinden cam, metal, plastik, izmarit gibi çöp ve atıklar toplandı. Toplanan çöpler sergilendi. İnciraltı Kamp Programı Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın tohum topu atölyesi, Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü'nün söylem atölyesi, İzmir Art'ın WR gözlük müze atölyesi ile devam etti.
Bu yazın üçüncü kampı ise İnciraltı Terapi Bahçesi'nde yapıldı.

Kent Ormanı Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) nedir?
İzmir'de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projede belirlenen alan yılda 4 mevsim, 4 kez izleniyor ve temizlik çalışması yapılıyor. Toplanan 200'ün üzerinde tür atık kategorize edilerek sayılıyor ve ağırlık ölçümü yapılıyor. Veriler TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından Avrupa Çevre Ajansı Veri Sistemi'ne işleniyor.

Hibya Haber Ajansı

İzmir’de gençlerden deniz çöpü izleme etkinliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!