G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İYİ Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisindeki yerel seçim hazırlıklarının başladığını söyledi.

Buna göre; Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'nun deprem bölgesinden başlayacak şekilde il teşkilatlarını ağustos sonuna kadar ziyaret etmesi planlanıyor. Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak'ın belediyelere yönelik ziyaretleri ise Susurluk ile başladı. Ağustos sonu itibariyle de Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında bölge toplantıları gerçekleştirilecek. Zorlu “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in evini Ankara’ya taşıması tüm teşkilatlarımıza güçlü bir mesajdır. İYİ Parti milletimizin verdiği mesaj doğrultusunda yeni bir heyecanla ve tüm kadrolarıyla güçlü bir birliktelik sağlayarak yaklaşan seçimlere hazırlanacak ve kendi başarısı için sahaya inecektir.” dedi.

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı sonrası genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Litvanya'da 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi'ne dair konuşan Zorlu, “Türkiye'nin NATO'daki konumu elbette çok önemli. Biz ilkesel olarak NATO'nun genişlemesini de olumlu bulan bir siyasi parti olarak şu çekinceyi de ortaya koymnak istiyoruz. Bu ülkemizin ciddi bir süredir yaşadığı bir problem; dış siyasetin iç siyasete malzeme yapılması. Elbette Türkiye'nin İsveç konusunda haklı çekinceleri ve kaygıları var. Bunları biz de doğru buluyoruz. Bilhassa teröre mücadele. Bu milli meselelerde Türkiye'nin kazanımlarını çok önemsiyoruz. Bunların devam ettirilmesinin önem arz ettiğini düşünüyoruz. Fakat bu siyaset tarzından dolayı yüksek perdeden, yanlış seviyede, dar bir çerçevede sürdürülen, tırnak içinde pazarlık anlayışı; maalesef beklentiyi de yükseltiyor ve Tükiye'nin gerek içeride gerekse dışarıda atabileceği daha olgun adımların da önüne geçiyor. Dolayısıyla bu mücadelenin, bu dış politikanın ilkesel yanının, mevcut siyasi iktidar tarafından derhal yerine getirilmesinin büyük bir zorunluluk olduğunu görüyoruz.” dedi.

“Biden'e teröre verdikleri desteği neden sormuyor?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Avrupa Birliği üyeliğinin yolunu açın, biz de İsveç'in üyeliğinin önünü açın” şeklinde bir açıklaması olduğunu aktaran Zorlu, “Evet bakıldığında belki bu ilişkisel bağlam doğru ama bunların süreç içerisinde, dış işlerinin belirli sistematiği ile rasyonalite içerisinde olgunlaştırılarak, bugüne kadar taşınıp, netice alabilir hale getireceğiniz bir stratejiye dönüştürmeniz lazım. Kaldı ki, ABD Başkanı Biden ile İsveç'in terör örgütlerine verdiği desteği konuşan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Amerika'nın teröre verdiği desteği neden telefonda sormuyor? İşte bunu yapabildiğiniz sürece sizin Türkiye'de ve dünyadaki dış politika saygınlığınız hak ettiğiniz seviyeye ulaşabilir. Biz bu kritik konularda, milli meselelerde olduğu gibi yapıcı tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu zirvedeki neticeleri de büyük dikkatle takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“AK Parti haksızlıklara ve hukuksuzluklara devam ediyor”

Bugün Türkiye’nin en önemli sorununun; ekonomide yaşanan tahribat, hayat pahalılığı ve her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği olduğunu savunan Zorlu, “Maalesef mevcut siyasi iktidarın plansız, öngörülemeyen ve günü kurtarmaya yönelik politikaları ülkeyi çözümsüzlüğe mahkûm ediyor. Seçim öncesinde yeniden seçilebilmek için çalışanlara ve en önemlisi de emeklilere bol keseden vaatler veren AKP iktidarı seçim sonrasında; “Nasıl olsa millet bizi onayladı.” diyerek haksızlıklara ve hukuksuzluklara devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“Seçim sonuçlarının verdiği mesajın farkındayız”

Plan Bütçe Komisyonu'nda İYİ Partili üyelerin “Bu zamları yapamazsınız.” uyarıları karşısında AK Partili üyelerin “Millet bize oy verdi bu kararları alma hakkımız var” dediğini savunan Zorlu, “Aslında bunun anlamı; milletin verdiği yetkiyi, kendi çıkarları için millete doğrultmaktan başka bir şey değil. Biz İYİ Parti olarak seçim sonuçlarının bizlere verdiği mesajın elbette farkındayız. Bu doğrultuda muhasebemizi yaparak yol haritamızı adım adım oluşturuyoruz. Ama öyle anlaşılıyor ki, milletimizin uygun gördüğü muhalefet görevinin en somut ifadesi, yine milletin iradesini siyasi iktidarın oyunlarından ve onun mutlu azınlığından korumak olacaktır.” açıklamasını yaptı.

“TÜİK milletin kesesinin düşmanıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Çalışanlara yapacağımız zamdan emekliler de aynen yararlanacak.” dediğini de hatırlatan Zorlu, Şimdi kalkmış “Emekliyi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Enflasyonun üzerinde zam yapıyoruz.” diyorsunuz. Aslında ortadaki oyun ve aldatmacanın şifresi de buradadır. Bu siyasi iktidar TÜİK’in içini boşaltarak hayal pahalılığı karşısında ezilen halkın değil, kendi istedikleri gerçeğin kurumu hâline getirmişlerdir. TÜİK artık milletimizin gözünde çarşının, pazarın, milletin kesesinin düşmanıdır. Bir kurumu maalesef bu hale getirdiğiniz, Kızılay gibi. Bu anlayış farklı değil. Kızılay hepimizi ortaklaştıran bir kurumdu. Vatandaşımızın Kızılay'a karşı güven algısı maalesef istemediğimi kötü bir yerde” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İYİ Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!