G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,83
GBP40,56
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.424,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İsveç Şurubu Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç Şurubu Nedir? / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? İsveç Şurubu Nedir? makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

İsveç şurubu , etanolik bir doğal ilaç yapmak için kullanılan bitkisel bir karışımdır. Theriak ve kafurun yanı sıra, acı bu şurup, çeşitli hastalıklarla savaşmaya yardımcı olan çeşitli İsveç şurubu formüllerinin tipik bileşenleridir; sindirim sistemindeki ağrı veya problemler, sindirimin normalleşmesi için bir infüzyon, karaciğer ve kanın temizlenmesine yardımcı olur ve bazıları Candida için bir tedavi olarak etkili olduğunu söyler. Alerjilerin, cilt rahatsızlıklarının ve bazı hemoroidlerin tedavisinde yardımcı olabilir. Bu şurup ayrıca hafif müshil tonik olarak kullanılmıştır. Tonik karışım , artrit, şişmiş eklemler ve burkulma gibi iltihaplı kişilere yardımcı olabilir. Ayrıca, bu özel bitki tentürlerinin toksinlerin vücudunu temizleyebilir. Ek olarak, gastrointestinal sistemin bazı hastalıklarının semptomlarıyla (mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, midede ağırlık, şişkinlik, mide ekşimesi, kabızlık, vb.) etkili savaşabilir .

İSVEÇ ŞURUBU TARİHİ

İsveç şurubu adı ile , ilk başta malzemelerin İsveç ülkesinden (İsveççe) geldiği anlaşılıyor, ancak durum böyle değil. Adı İsveçli hekimler Dr. Claus (Klaus) Samst. İksirin 1500’lerde çalışan İsviçreli doktor Dr. Phillipus Paracelsus’un tarafından hazırlandıgı söyleniyor. Ancak 18. yüzyıla kadar İsveçli hekimler – Dr. Claus (Klaus) Samst tarafından resmen İsveçli Bitters(isveç şurubu ) olarak etiketlenmişti.

Buna benzer ama farklı şifalı bitkilerle hazırlanan bir karışım, İsveç sağlık uzmanlarının tedavisinde uzun zamandır biliniyordu, ancak sonralarda unutuldu.Doktorlar, Dr. Claus (Klaus) ve Dr. Urban Samst Hjärn bunu 18. yüzyılda buldular, farklı sorunları ve hastalıkları olan birçok insana önerdiler ve yardım ettiler.

Benzer bir ilacın formülasyonunun, 16.Yüzyılda yaşayan ve eczacılardan ve doktorlardan çok fazla eleştiri çektiği, Herbalism’deki başarılarına rağmen, hekim Philippus Theophrastus Bombast von Hohenheim Aureolus’a (kısa: Paracelsus) ait olduğuna inanılmaktadır. geleneksel tıbba bir alternatif olarak kabul edildi.

Samst 104 yaşında bir trafik kazasında öldü. Atalarının uzun bir ömür yaşadıkları ve İncil’deki bir çağa ulaştığı söylenir.

İsveç şurubunu kanıtlamak için , Samst’in bu şurubun 40’tan fazla tıbbi durumdaki etkinliğini ayrıntılandıran “eski el yazması” nı inceleyen Avusturyalı bitki uzmanı Maria Treben tarafından popüler hale getirildi. Maria Treben, karışımın tarifini, sekiz milyondan fazla kopyadan oluşan “Tanrı’nın Eczacılığından Sağlık” adlı kitabında yayınladı.

İSVEÇ ŞURUBU FAYDALARI NELERDİR ?

İsveç şurubu ana işlevlerinden biri, pankreatik ve mide sularının salgılanmasını teşvik etmek ve sindirim sistemini rahatlatmaktır. Tonik, karaciğer fonksiyonlarını uyarır ve vücudumuzdan diyet yağını ve berrak kolesterolü emülsifiye etmeye veya parçalamaya yarayan karaciğerden safra salgılanmasını teşvik eder. Sağlıklı bir karaciğere sahip olmanızı sağlar , genel sindirim sürecini geliştirir ve şişkinliği önler ve düzgün bir besin emilimini sağlar.

NASIL KULLANILIR ?

Harici bir ajan olarak uygulanabilir veya dahili faydalar ve iyileşme için oral olarak kullanılabilir.

Harici olarak ise , yaraların ve böcek ısırıklarının daha erken iyileşmesi için eklem iltihabı ile ilişkili ağrıyı hafifletmek için de kullanılması önerilir.

Dahili olarak, sindirim sistemi, pankreasın düşük gastrik sekretuar fonksiyonu, kabızlık, şişkinlik, safra diskinezi ve benzeri ile ilgili sorunlar olduğunda şurubun yutulması önerilir.

İSVEÇ ŞURUBU SAĞLIK YARARLARI

Günlük diyetinizin bir parçası olarak çok yararlı olabilir. Birçok çalışma, uygun miktarda isveç şurubunun sindirim sağlığınız ve birçok önemli sağlık yararınız için önemli bir fayda olduğunu doğruladı. İsveç şurubu ,yüksek seviyede acı içerir ve düzenli olarak su, çay veya meyve suyu ile seyreltilmiş olarak almanız size yardımcı olabilir:

-Şeker isteği ile mücadele

-Gaz ve şişkinlik

-Ara sıra mide ekşimesi

-Sindirim enzimlerini, safra ve HCL üretimini arttırmak için

– mide bulantısında

Yağda çözünen A, D, E, K vitaminlerinin emilimini teşvik etmede kullanılabilir .Aynı zamanda Sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olur ve iştahınızı dengeler.

Bunların yanı sıra ;

-Kabızlığı hafifletir ve bağırsak hareketlerini düzenler

-Karaciğer fonksiyonunu ve sağlıklı cildi destekler

-Safra, pankreatik ve gastrik sekresyonu iyileştirin

-Yatıştırıcı sindirim sistemi

-Şişkinlik, şişkinlik, gaz, kramp ve bulantıyı hafifletir

-Toksin eliminasyonu ile ilgili yardımcı olur

-Sindirim sistemini güçlendirir ve yeniden canlandırır

-Hafif müshil olarak işlev görür

-Midede doğal asit dengesini geri kazandırır

-Kan dolaşımını uyarır

-Karaciğer fonksiyonunu uyarır

İsveç şurubunu harici olarak kullanmak, lekelere, yaralara, çürüklere, yara izlerine ve kontüzyonlara uygulanırsa her türlü iltihabı hafifletmeye yardımcı olacaktır.

KULLANILAN BİTKİLERİN KARIŞIMI

İsveç Şurubunda kullanılan bitki karışımının çalışmaları, tükürük bezlerini, mideyi uyardığını, mide sularının ve sindirim enzimlerinin aktif gelişimini teşvik ettiğini, peristalsis arttırdığını ve karaciğeri temizlediğini göstermiştir. Ayrıca,sinir sistemini normalleştirdiği ve bağışıklık sistemini geliştirdiği bulunmuştur.

İsveç şurubu ;eski zamanlarda yaygın sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanıldı. Bugün piyasada 11 ila 22 farklı bitki karışımı içeren birkaç isveç şurubu var. Karışımında kullanılan en yaygın bitkiler şunlardır:

Archangelica, Aloe Barbadensis, Lycopodiaceae, Pimpinella, Carlina acaulis, Veronicae herba, Althaea, Gentian lutea, Acorus calamus, Tarçın amphora, Kandis, Viscum albümü, Commiphora, Jugladaceae, Acorus calamus, Tarçın amphora, Kandis, Viscum albümü, Commiphora, Jugladaceae, Rcor radix, Carthamus tinctorius, Tinctorius, Tinktorium erecta, Artemisia absinthium, Zedoariae rhizoma.

Bugün İsveç şurubu karışımlarında kullanılan Theriaca genellikle angelica kökü, kediotu kökü, tarçın kabuğu, Zedoariae, kakule bal, demir sülfat ve likör şarabı içerir.

ŞEKER

Satılan bazı isveç şurupları , içeriklerinde Kandis (Şeker) taşımaz. Kandis, İsveç şurubu içeriğinde çok önemli bir rol oynar, çünkü aktif ajanların kana daha hızlı verilmesini sağlar. Diyabetik iseniz, lütfen şekeri şurupta olmamasına dikkat ediniz.

GEBELİK SIRASINDA İSVEÇ ŞURUBU KULLANILABİLİR Mİ?

İsveç şurubu hamile kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. Balsamda kullanılan alkol de fetüse zarar verebilir.

İSVEÇ ŞURUBU YAN ETKİLERİ

-Olası müshil etkisi.

-Karaciğer veya mide hastalığınız varsa .

– Candida Tedavisi öncesinde, sırasında ve sonrasında mümkündür, ancak çok uzun süre kullanmayın. İsveç şurubu , Oregon Üzüm kökü ve Goldenseal’da bulunan berberin içerir. Bu bitki bir alkaloiddir ve çok uzun süre alınırsa bağırsak astarınıza zarar verebilir.

-Potasyum seviyelerinin tükenmesi, yüksek tansiyona neden olabilecek olası yan etkiler de olabilir. Bununla birlikte, eğer az miktarlarda tüketilirse , bu yan etki önlenebilir.

İsveç şurubu , özellikle çocuklarda dehidrasyona, uterus kanamasına ve hamile kadınlarda düşüklere neden olabilir. Hamile kadınlar, 12 yaşın altındaki çocuklar ve ülser durumunda önerilmez.

Karın ağrısı, bulantı veya kusma yaşıyorsanız veya ishal yaşıyorsanız kullanmayın.

DOZAJLAMA VE FARKLI KULLANIMLAR

Günde iki kez 1 çorba kaşığı İsveç şurubu almanız önerilir (günde 3-4 kez 1 çorba kaşığı almak da mümkündür. Bir bardak çay, su veya meyve suyu ile seyreltilebilir.

İsveç şurubunu 14 ila 30 gün boyunca alın, bu noktada bir mola vermeniz önerilir. Daha sonra gerekirse tekrarlanabilir.

Harici uygulama için, İsveç şurubunu doğrudan etkilenen bölgeye uygulanmalıdır (bir kompres yapmadan önce cildi yağlı bir merhem veya yağla yağlamanız gerekir). Ortalama olarak, kompres yaklaşık 2-3 saat tutulmalıdır, tedavi süresi duruma göre ve bireysel olarak değişir.

AŞIRI DOZ TEHLİKELERİ

Alkolle karıştırılırsa alkol zehirlenmesi gibi bir sorun olabilir.

Aşırı miktarda alımı alerjilerin gelişmesini tetikleyebilir, bulantı veya baş dönmesine neden olabilir.

DİĞER İLAÇLARLA ETKİLEŞİM TEHLİKELERİ

İsveç şurubunun ilaçlar üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir veya bazı ilaçların etkisini artırabilir, bu nedenle ilaçlardan 30-60 dakika önce almanız önerilir. Özellikle düzenli olarak başka ilaçlar kullanıyorsanız, daima doktorunuza danışın.

İSVEÇ ŞURUBU VE KİLO VERME

Genel olarak konuşursak İsveç şurubu kilo kaybı için kullanılması dogru değildir ve kullanan kişilerin incelemelerinin sonuçlarının bir çoğu kilo kaybı ile ilgili değildir. Eminim harika bir diyet ve egzersiz kilo kaybı için en faydalı seçenek olacaktır. Ancak dolaylı olarak İsveç şurubu kilo kaybınıza faydalı olabilir, çünkü sindirimi iyileştirir,daha tok olmanızı sağlar ve daha iyi sindirim ile vücudunuz daha hızlı ve daha verimli çalışabilir; kilo vermeniz için iyi bir diyetin eşliğinde faydalı olacaktır.

İsveç Şurubu Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!