G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,64
GBP40,82
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.410,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İstanbul’daki gece kulübü yangınıyla ilgili soruşturma sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkililer ve raporlar, Salı günü İstanbul’daki bir gece kulübünde yenileme çalışmaları sırasında çıkan yangında işçi ve çalışanların içeride mahsur kaldığını ve en az 29 kişinin öldüğünü söyledi. Aralarında kulübün yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği, ağır yaralanan bir kişinin hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Tadilat nedeniyle kapatılan Masquerade gece kulübü, şehrin Avrupa yakasında Boğaz’ın ikiye ayırdığı Beşiktaş semtinde 16 katlı bir konut binasının zemin ve bodrum katlarında bulunuyordu.

Yangının video görüntüleri, yangının söndürülemeden binanın üçüncü katına ulaştığını gösterdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının olduğu yerde incelemelerde bulundu. Gül, ziyaretinde yangının nedeninin henüz belirlenmediğini belirterek, itfaiyenin konuyu araştırdığını belirtti. Yangının binanın bodrum katında bulunan diskotekte çıktığını anlattı.

Binada yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti: “Yenilemeler nedeniyle işçiler hayatlarını kaybetti ve yaralandı. Hem itfaiye hem de polis hem de sağlık çalışanları müdahale etti ve operasyonlarına en başından beri başladı.”

Merhumun ailelerine başsağlığı dileyen Gül, bina için 1987 yılında ruhsat alındığını, 2018 yılında ise yenilendiğini bildirdi.

Binada patlama ihtimaline ilişkin soruya ise Gül, “Bize böyle bir bilgi gelmedi” yanıtını verdi.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yangının yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. Binanın 1987 yılında gece kulübü olarak ruhsatlandırıldığını vurgulayan İmamoğlu, “En son itfaiye raporu 2016 yılında verilmişti. 2018 yılında da ilçe belediyesinden yenileme izni verilmişti. Bunlar araştırılacak, soruşturma da açılmış olacak. Gerekli işlemler yapılıyor. Arkadaşlarım binanın yapısal güvenliğini inceliyor. Buna göre gerekirse komşuların tahliyesi gibi destekleri de sağlayacağız. Bina eski bir bina.”

Yangınla ilgili idari soruşturma başlatılırken, olaya iki mülki müfettiş görevlendirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 3 savcı görevlendirildi.

Aralarında işletmenin sorumlu müdürü ve ortaklarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri olay yerinden ambulanslarla Adli Tıp Kurumu’na nakledilirken, acı haberi alan merhum yakınları olay yerinde baygınlık geçirdi.

Uzmanların görüşleri

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Başkanı Kazım Beceren, yangına ilişkin şunları söyledi: “Özellikle inşaat aşamasında ve özellikle sıcak işlerde alınması gereken önlemler var. Bu yangının ölümlerle sonuçlanmış olması Bu önlemlerin alınmadığını gösteriyor.”

Yangın güvenliği uzmanı Levent Yasa, “İtfaiyenin müdahalesi yerinde ve doğrudur ancak yangının büyük olması ve içeride çok sayıda yanıcı madde bulunması nedeniyle bu kadar can kaybıyla karşı karşıyayız.”

İç Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Herdem Süer, yangına ilişkin şunları söyledi: “Eğer bir iç mimar olsaydı, bir iç mimari proje kullanılmış olsaydı, belki bu yangın meydana gelmezdi.”

Tanıkların ifadeleri

Görgü tanığı ve esnaf Mehmet Cengiz, yenileme çalışmaları sırasında alevlerin cepheyi sardığını, o sırada ilk olarak bina kapıcılarından birinin müdahale ettiğini belirtti.

Bir diğer görgü tanığı Sema Soğancı ise, “5-6 dakikada itfaiye geldi. Patlama ve çatırtılar duydum. İçeride insan var mı diye merak ettim.”

Beşiktaş Belediyesi yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu işyeri ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında devir nedeniyle ruhsatının yenilendiği anlaşılmaktadır. Ancak herhangi bir başvuru, izin veya bilgi verilmemiştir. İddia edilen yenileme süreciyle ilgili olarak belediyemize başvurduk.”

“İtfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıntılı bilgi verilecektir. Kurum olarak olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz, Açıklamada, tüm sorumlu kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde toplumsal barış ve güvenliğin sağlanması için çalışılacağı ifade edildi.

İstanbul’daki gece kulübü yangınıyla ilgili soruşturma sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!