G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,72
GBP40,70
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.425,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İstanbul’da toplu ulaşım yüzde 100 dijitalleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da toplu ulaşım yüzde 100 dijitalleşti / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş, toplu ulaşımda dijital kart verilerini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş, toplu ulaşımda dijital kart verilerini paylaştı. Son verilere göre İBB toplu taşıma ödeme altyapısını yüzde 100 dijitalleştirdi. En son Marmaray hattına da QR kod ödeme sisteminin gelmesiyle birlikte İstanbul’da her noktada dijital ödeme yapmak mümkün.

Son bir aylık aktif dijital kart oranına bakıldığında dijital İstanbulkart kullananların yüzde 49’u tam tarifelilerden oluşuyor. Dijital kart kullananların yüzde 48’i öğrenciler olurken, yüzde 3’ü öğretmenlerden oluşuyor. Cinsiyet dağılımına bakıldığında dijital İstanbulkart kullananların yüzde 58’i erkeklerden, yüzde 42’si kadınlardan oluşuyor. Yine yaş grubu dağılımına bakıldığında ise, dijital İstanbulkart kullananların yüzde 42’si 18-25 yaş aralığında olurken; yüzde 29’u ise 26-35 yaş arasında görülüyor.

İstanbulkart Başvuru Merkezleri’nde Öğrenci İstanbulkart başvuru alımlarını durduran İBB online başvuru sistemi altyapısı ile öğrencileri 30 saniyede kart sahibi yapıyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart kullanımı fiziki İstanbulkart ihtiyacını azalttı. Dijital Öğrenci İstanbulkart, tüm ulaşım ödemelerini ve aktarmalarını öğrenci tarifesi üzerinden hesaplıyor. 2021 yılında BELBİM 169 bin 318 fiziksel öğrenci kart başvurusu talebi aldı. 2022 yılında fiziksel öğrenci kart başvurusu 129 bin 413’e düştü. 2022 yılında İstanbulkart Mobil yükleyerek Dijital Öğrenci İstanbulkart sahibi olan öğrenci sayısı ise 118 bin 267 olarak gerçekleşti. 

İBB öğrenci kart başvurularını tamamen online sisteme taşıyarak, teslimat seçeneklerini artırdı. Adrese teslim, kargo bedelsiz kampüse teslim ve en yakın İBM (İstanbulkart Başvuru Merkezi) şubesinden teslim seçenekleri eklendi.

36 üniversitede kampüse teslim seçeneği ile özellikle şehir dışından gelecek öğrencilere kolaylık sağlandı. Öğrenciler üniversite kaydını oluşturduğunda ya da ilk ders gününde, öğrenci kartını direkt olarak üniversiteden alabilir hale geldi.

Hibya Haber Ajansı

İstanbul’da toplu ulaşım yüzde 100 dijitalleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!