G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,77
GBP40,62
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.412,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: İstanbul’da 30 eczacı, 40 eczane çalışanı corona pozitif

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu İstanbul’da 30 eczacı ve 40 eczane çalışanının corona virüsüne yakalandığını belirtti. Sarıalioğlu, “Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti” diye konuştu.

Bugün 181’inci yılı kutlanan, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul’da toplamda 70 eczacı ve çalışanın corona virüsüne yakalandığını ve Türkiye genelinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Meslektaşlarının gününü kutlayan Sarıalioğlu, ” 81’inci yılımız eczacılar gününde. Bu yıl eczacılık günümüz biraz buruk. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz ve maalesef can kayıplarımız var. Biraz buruk da olsa 14 Mayıs Eczacılık Günümüzü kutlamaya çalışıyoruz. Sosyal mesafeye gereği, bu yıl etkinliklerimiz olamayacak. Etkinliklerimizi online olarak yapıyoruz. İnsanüstü mücadele veren tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” dedi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu FOTO: DHA

Türkiye genelinde corona virüsüne yakalanan eczacılar olduğunu ifade eden Sarıalioğlu, “Bize bildirilen vakaları biliyoruz. İstanbul için 30 eczacı, 40 eczane çalışanının corona pozitif bilgileri iletildi. Şu anda aralarında hayati tehlikesi olan yok. Bir kısmı evlerinde karantina altında” diye konuştu.

Beyoğlu’nda eczane sahibi İhsan Giray ve çalışanı Ekrem Özdemir´in “Corona virüsü sebebiyle mi hayatını kaybettiği”  sorusuna ise Sarıalioğlu şu yanıtı verdi.

“Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti. İlk günlerde çok kaotik bir ortam vardı. Hayatını kaybeden ilk meslektaşımızın yaşı da bayağı ileriydi, kronik hastalıkları vardı. Biz de ölüm sebebini bilemedik. Aile de sessizliğini korudu. Daha sonraki süreçte coronadan vefat ettiği ortaya çıktı. Eczane şu anda kapalı. İlerleyen günlerde varisleri eczanenin açılıp, açılmayacağına karar verecek.” DHA

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: İstanbul’da 30 eczacı, 40 eczane çalışanı corona pozitif

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!