G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,92
GBP40,73
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.439,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

İsrailli hahamlar, Filistinli bebeği ve ailesini yakan katile sahip çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrailli hahamlar, 2015’te 18 aylık Filistinli bir bebeği ve ailesini canlı yakmaktan suçlu bulunan İsrailli yerleşimci Amiram Ben Uliel’i destekleyen bir bildiri yayınladı.

İsrailli hahamlar, Filistinli bebeği ve ailesini yakan katile sahip çıktı
Amiram Ben Uliel

İsrailli hahamlar, 2015’te 18 aylık Filistinli bir bebeği ve ailesini canlı yakmaktan suçlu bulunan İsrailli yerleşimci Amiram Ben Uliel’i destekleyen bir bildiri yayınladı.

Hahamlar ayrıca, İsraillileri Yüksek Mahkeme’ye temyiz başvurusunda bulunmak üzere hukuk savunma ekibinin finansmanına bağışta bulunmaya çağırdı.

000_Dawabsheh_Family_Photo

Kundakçı teröristin Pazartesi günü üç müebbet hapis cezasına çarptırılmasının ardından hahamlar tarafından yayınlanan açıklamada, Ben Uliel’in itirafının gelişmiş sorgulama teknikleriyle alındığı ve bu nedenle hukuken kabul edilemez olduğu iddia ediliyor.

Bildiriyi, işgal devletindeki en etkili dini liderlerden biri olan Haham Haim Drukman da dahil olmak üzere yaklaşık 12 haham tarafından imzalandı.

Hahamlar, “Masum bir adamın hayatının geri kalanı boyunca gözlerimizin önünde hapsedilebileceği endişesi dinlenmemize izin vermiyor. Amiram için adalet adına olabildiğince yardım etmek bizim görevimizdir ”diye yazdı.

Ortak açıklamada, İsraillilerin Pazartesi günkü Yüksek Mahkeme kararına itiraz etmesi beklenen kıdemli avukatlardan oluşan bir savunma ekibi için bir fon kampanyasına “cömertçe ve yürekten” bağış yapma çağrısı da yer aldı.

Kiryat Arba yerleşim yerinin eski hahamlarından Haham Dov Lior, “Amiram, üç müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kendisine atfedilen her şeyi inkar ediyor. Bu mesele en çok, kutsal toprağımıza yerleşmeyi önemseyen, İsrail halkının topraklarındaki egemenliğini önemseyenlere zarar vermektedir. Ve bu karara itiraz etmek isteyen pek çok insan var. ”diye yazdı.

Hahamların çağrısı, aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu birçok İsrailli tarafından memnuniyetle karşılandı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu da, Yahudi İsraillileri Arap karşıtlığından kaynaklanan herhangi bir hukuki sonuçtan korumaya çalışan, aşırı sağcı bir adli yardım grubu tarafından kurulan Ben Uliel’in savunmasına yardım etmek için bir bağış toplama etkinliği bağlantısını retweetledi.

image_5

31 Temmuz 2015 gecesi Ben Uliel ve diğer yerleşimciler tarafından Dawabsheh ailesinin evine kundakçılık saldırısı düzenlendi. Aile uyurken diri diri yakıldı. İsrail kuvvetlerinin desteğiyle düzenlenen saldırıda 18 aylık Ali ve ailesi öldürüldü ve 5 yaşındaki Ahmed ise ciddi yanıklara maruz kaldı.

Kaynak: Gudsnen.co – Çeviri : Necla KOLBÜKEN

İsrailli hahamlar, Filistinli bebeği ve ailesini yakan katile sahip çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!