G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İnsülin Direnci ve Obezite

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsülin Direnci ve Obezite / Haberin Peşinde Urfa

Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? İnsülin Direnci ve Obezite makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin 

Obezite ve insülin direnci, genellikle birbiriyle ilişkili olan ve Tip2 diyabetin yanında metabolik sendrom, iskemik kalp hastalığı, ateroskleroz ve hipertansiyon gibi bir çok hastalığın oluşumunda önemli rol oynayan problemlerdir. Her iki problemin de tedavisinde uygun diyet düzenlemeleri tedavinin birinci basamağı olmakla birlikte hastaya özel egzersiz planlaması eklenmediğinde yeterli sonuç alınmamaktadır. Çünkü vücudumuz kaslarla çevrilidir ve enerjisini glukozdan sağlayan iskelet kasları, vücut ağırlığının büyük bir kısmını oluşturur. Dolayısıyla insüline direnç daha çok kas dokusundadır. Özellikle aerobik egzersiz denilen, kasları yormadan kuvvetlendiren egzersizler, kas dokusunun glukoz kullanımını arttırarak pankreastan daha az insülin salgılanmasını ve giderek insülin direncinin kırılmasını sağlar. Bu rahatsızlıklarda planlanan ve düzenli uygulanan egzersiz programı ile kilo kaybının daha fazla olduğu, insülin direncinin daha çabuk düzeldiği, yeni kilo alımının uzun süre engellendiği ve kişinin ruhsal açıdan daha iyi hissettiği görülür. Ancak hastanın anatomik, mekanik, fiziksel değerlendirmesi yapılmadan ve kişiye özel olarak planlanmadan yapılan egzersizler, kas-eklem-ligaman zorlanmalarına bağlı ağrılara yol açabilmekte ve hasta egzersiz yapmaktan kaçınabilmektedir.

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanının muayenesi sonrasında egzersiz tedavisine alınan obez hastalarda ve insülin direnci olan hastalarda hedef, öncelikle postürü düzeltmek ve zayıflık tespit edilen eklem ve kasları güçlendirmektir. Egzersizlere geçilmeden önce kişinin anatomik ve fonksiyonel problemleri belirlenir. Sonrasında, çeşitli fizik tedavi cihazları ile kas, eklem ve bağların esnekliği artırılır ve özel cihazlarla kaslar güçlendirilir. Yumuşak dokularda mevcut olan ödem ve dolaşım bozukluğunun yine özel cihazlar ve lenfödem masajı ile tedavisi yapılır. Hastanın mevcut kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları varsa uygun şekilde tedavi edilir. Hasta, ağrısız ve yeterli bir kas kuvvetine ulaştığında, sıklığı ve şiddeti planlanan aktif egzersiz programlarına geçilir.

Unutmayın, düzenli sağlık kontrollerinden geçerek, sağlıklı beslenerek, zihinsel aktivitelere ağırlık vererek ve elbette düzenli egzersiz yaparak sağlıklı yaşlanmak elimizdedir.

İnsülin Direnci ve Obezite

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!