G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,92
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.444,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İnsülin Direnci Nasıl Kırılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsülin Direnci Nasıl Kırılır? / Haberin Peşinde Urfa

İnsülin Direnci Ve Belirtileri için bilgi mi arıyorsunuz? İnsülin Direnci Nasıl Kırılır? makalesine göz atın ve İnsülin Direnci Ve Belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinin 

İnsülin direnci olanların en büyük sıkıntısı kilo verememektir. Kilo vermek adına yapılan en büyük yanlış kişilerin öğün atlamalarıdır, insülin direnci olanlarda uzun süreli açlıktan sonra kan şekeri oldukça düşecektir akşam yenilen yemekte beyin savunmaya geçip iştahı artıracak ve adeta yemeğe saldırır gibi yemenize sebep olacaktır. Hızlı ve çok yemenin ardından kan şekeriniz ani yükselecek bu kez beyin pankreasınızı uyaracak ve fazla insülin salınacaktır fazla insülin kan şekerini alıp dışarı atmaz şekeri yağa çevirir yani kilo almanıza sebep olur. Hızla yükselen kan şekeri aynı hızla da düşecektir bu da yemekten sonra halsizlik uyku bitkinlik gibi durumlara yol açar.

Glisemik indeksi düşük, kalori içeriği az, posa içeriği yüksek tok tutan yiyeceklerin seçilmesi lazım. Yıllar içinde alınan kilonun öyle hemen bir çırpıda verilmesi tabi ki mümkün değil. Harcadığı kaloriden daha az kalori alan birinin kilo vermemesi düşünülemez.

Sabırla uygulanacak bir sağlıklı beslenme programı ve düzenli spor programı ile zamanla insülin direnci kırılır. “Bir süre diyet yapıp kilo vereceğim, sonra her şeyi yiyebilirim, sporu da bırakırım ” düşüncesi oldukça yanlıştır, hayat boyu sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz şarttır.

NE SIKLIKTA VE NE ARALIKLARLA YEMEK YEMELİ?

İnsülin direnci olan kişiler sık küçük öğünler şeklinde beslenmeleri uygun olur. Üç ana, üç de ara öğün yapılmalıdır. Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır. Öğünlerin arası yaklaşık 2,5-3 saat olmalıdır.

NELERDEN KAÇINALIM, NELER YEMEYE VE İÇMEYE SON VERELİM?

Çay şekeri ve çay şekeri ile yapılan tüm gıdalar, hazır meyve suları, işlenmiş gıdalar(sucuk, salam, sosis), beyaz unla yapılan hamur işleri ve hazır gıdalar sofranızda yer almamalı. Ne tüketilirse tüketilsin miktarı azaltılmalıdır. Örneğin kuruyemişler faydalı diye miktarını abartırsanız fazla kalori alımı nedeniyle kilo veremezsiniz hatta alırsınız. Yemekleri lezzetli pişirmek yerine sağlıklı pişirme yolları seçilmelidir. Kızartma sebze yerine, çiğ ya da haşlanmışı tercih etmek, yemeklere daha az tuz, yağ katmak, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketmek gibi. Yemekleri büyük kaplarla değil yiyeceğiniz kadarını sofraya getirmeli, hızlı yemek yerine, lokmaları çokça çiğneyip yemeği yavaş yemek gerekir.

NE YEMELİYİM

Sabah kahvaltısında ve ana öğünlerden birinde mutlaka protein olmalıdır. Protein hem tok tutar hem zayıflamayı kolaylaştıracaktır. Ara öğünlerden birinde glisemik indeksi düşük meyveler tüketilmelidir. Örneğin karpuz yerine kabuklarıyla beraber bir elma yenilebilir. Süt ve süt ürünlerinden 2-3 porsiyon ve bolca yeşil sebze ve salata tüketilmelidir. Yemeklerde ve saltalarda zeytinyağı kullanılmalıdır. 2,5-3 litre suyu gün içerisine yayarak tüketmek gerekmektedir. İnsülin direncini kırmaya yardımcı olacak bitki çayları(yeşilçay) tüketilebilir.

SPOR İLE İNSÜLİN DİRENCİ ARASINDA NASIL BİR BAĞ VAR?

Düzenli spor yapmak insülin direncini kıran en önemli faktörlerdendir. Spor yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da vardır. Yeterli kalp hızı artışına erişilmeli, hareketler arasında gereğinden fazla mola verip vücudu soğutmamalı, yapılan spor günde yaklaşık 40 dakikadan az olmamalıdır. Beslenmede olduğu gibi egzersiz de kişiye özgü yaşına hastalıklarına, göre olmalıdır.

DİRENÇ KIRILINCA…

İnsülin direncini doğru beslenme ve egzersiz ile kırmayı başaran kişiler kilo vermeye başlar, kilo vermenin yine de yavaş ilerleyebileceğini unutmamak gerekir. Halsizlik, uyku hali, ani acıkmalar, sinirlilik, tatlıya düşkünlük, baş ağrısı, ortadan kalkar daha kaliteli bir hayata adım atmış olursunuz.

İnsülin Direnci Nasıl Kırılır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!