G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İngiltere’de araştırıldı: Corona ölümlerinin sebebi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de araştırıldı: Corona ölümlerinin sebebi… / Haberin Peşinde Urfa

Corona virüsünün öldürme nedeninin solunum yetmezliği olduğu düşünülürken İngiltere’de yapılan bir araştırma farklı sonuçlar verdi. 

Tüm dünyada insanlar için tehdit olmaya devam eden corona virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken İngiltere’de Londra Imperial College’de yapılan detaylı araştırmalara göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastaların kan pıhtılaşması nedeniyle durumlarının kötüleştiği ve bu nedenle öldüğü belirtildi.

TÜM HASTALARDA GÖRÜLDÜ

Araştırmanın Başkanlığını yapan Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Profesör Graham Cooke, corona virüsünden ölen tüm hastalarda kan pıhtılaşması görüldüğünü belirtti.

Profesör Cooke pıhtılaşma önleyici ilaçların Covid-19 hastalarının tedavisinde gelişme sağlayıp sağlamayacağına dair araştırmaların devam ettiğini söyleyerek “Bu durum tüm hastaların ölüm sebebi olmayabilir, ancak araştırma Covid-19’un damarlara çok zarar verdiğini gösteriyor ” dedi.

Profesör Cook, hangi hastada ve hangi damarlarda pıhtılaşma görüleceğinin tam olarak bilinmediğini söylerken pıhtılaşmanın kalpte ya da diğer damarlarda gelişmesinin biraz da şansa bağlı olduğunu ifade etti.

FELÇ VE KALP KRİZİNE SEBEP OLUYOR

Bilim insanları, Covid-19’un temelde bir solunum yolları hastalığı olsa da ilerlemiş vak’alarda kalp, beyin, böbrek gibi organların zarar gördüğünü belirtti. ACE-2 adı verilen enzime yapışarak hücreye giren Covid-19, hastalarının kanlarının kalınlaşmasına ve pıhtılaşmaya sebep oluyor. Bu pıhtılaşma ise kalp krizi ya da felç gibi ölümcül sonuçlara yol açıyor.

Corona virüsünün neden pıhtılaşmaya yol açtığını açıklayan Northwestern Üniversitesi kardiyoloji uzmanı Dr Robert Bonow, Covid-19 virüsünün hücre reseptörlerine yapıştığı gibi kan damarlarına da yapışabildiğini söyledi. Dr. Bonow bu nedenle virüsün hem damarlara hem de kalp kasına zarar verdiğini belirtti.

Öte yandan corona virüsü ölümlerinde şimdiye kadarki en büyük sebep olarak bilinen akciğer iltihabının engellenemediği durumda, hastaların solunum yetmezliği sebebiyle hayatlarını kaybettiği biliniyordu. Bu önemli araştırmanın sonucuna göre bilim insanları Covid-19 nedeniyle ölen hastaların kan pıhtılaşması nedeni ile hayatlarını kaybetmiş olabileceğini söylüyor. İHA

İngiltere’de araştırıldı: Corona ölümlerinin sebebi…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!