G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,69
BIST10.005,52
GR. ALTIN2.440,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Milletin birliği, beraberliği hususunda sonsuz bir mücadele vereceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Milletin birliği, beraberliği hususunda sonsuz bir mücadele vereceğiz” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, muharrem orucunun 9’ncu gününde, Şahkulu Sultan Dergahı’nda Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

Şahkulu Sultan Türbesi’nde dua eden İmamoğlu, Alevi vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Muharrem matemi lokması, dede Ali Doğan’ın duasıyla dağıtıldı. Lokma dağıtımı öncesinde, Odabaşı ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Hayatının bir bölümünde Kadıköy Merdivenköy’de yaşadığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bir 6-7 yılım, hemen birkaç sokak yukarıda geçti. Dolayısıyla burayı, gıpta ve hayranlıkla yıllardır biliyorum. Burada birkaç kez annemle ziyaretimiz de olmuştu. Buranın maneviyatı ve buranın o çok derin hissiyatı beni etkilemiştir. Allah nasip etti, Beylikdüzü'nde Belediye Başkanı olduktan sonra, bir yarışmayla proje geliştirdik ve güzel bir cemevini oraya hediye etmiştik. Ve orada şu anda ibadet ediliyor. Değerli vatandaşlarımız Fatma Ana Cemevi'ni kullanıyor. Bu durumdan onur duyuyorum. Buradan çok etkilenip, o doğayla iç içe, o mistik havası, o yaygın halinin orada yaşatılmasını arzu etmiştim. Gerçekten de öyle bir cemevi oluştu” dedi.

“Cemevlerimiz, bu milletin ibadethanesidir”

İmamoğlu, cemevlerinin bu milletin ibadethanesi olduğunu dile getirerek, “Bu milletin asli ibadethanelerinden birisidir. Anadolu'da, bizim insanlarımızın yüz yıllardır ibadetini yaptıkları yerdir. Dolayısıyla cemevlerinin bütün hak ve hukukunun korunması noktasında, bu kardeşinizin makamı, mevkisi ne olursa olsun, makamsız, mevkisiz de olsa, bu mücadeleyi sizlerin hak mücadelesi olarak yerine getireceğini, yapacağını her yerde söyledim, burada da bir kez daha huzurunuzda söyleyeyim.  Bu bir lütuf değildir. Hakkınız olan, hukukunuz olan ihtiyaçlarınıza katkı sunma görevini yerine getiriyoruz. Bugüne kadar olan eksiklikleri tamamlama gayreti içerisindeyiz. Bunun siyasi partisi ya da vesairesi de olmaz. Bakın bu hak, hukuk meselesidir” şeklinde konuştu.

“Allah, hiçbir zaman milletimize o tür acıları bir daha yaşatmasın”

“Ülkemizde bütün insanlarımızın, bütün vatandaşlarımızın hakkının, hukukunun korunduğu, hukuksuzluğun da sona erdiği günleri hep birlikte yaşarız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İslam tarihinin en derin acılarından birinin, en büyük katliamlarından birinin yaşandığı bir günün yıl dönümünü hep beraber yaşıyor, anıyor ve o acıdan aslında milletçe barışı, huzuru ve bir daha öyle olayların yaşanmaması adına dersler çıkartıyoruz. Allah, hiçbir zaman milletimize o tür acıları bir daha yaşatmasın. Ne yazık ki, yüzyıllar geçse de yakın zamanda acılar yaşamış milletiz. Ve bunları, içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. Başımız öne düşüyor. İçimiz yanıyor. Bu konuda sonsuz mücadele vereceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Milletin birliği, beraberliği hususunda sonsuz bir mücadele vereceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!