G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,85
GBP40,69
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.387,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu, Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu, Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Altınşehir Mahallesi Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu.

İmamoğlu, hak, hukuk ve adaletin doğru işlediği yerde hiç kimsenin canının yanmadığını ifade ederek,  “Ama adalet eğer yanlış işliyorsa, herkes hayatından dahi şüphe eder. Bu memleketin eşit yurttaşları olacağız. Bu memleketin her hakkının, her hukukunun bize ait olduğunu bileceğiz. Kimse arkada, kimse geride kalmayacak. Kimse altta ezilmeyecek. Bu memleketin her evladı, eşit bir sistemle yönetilecek. Ve biz kızlarımızı, oğullarımızı devletimizin güvencesi altında göreceğiz.” dedi.

“Merkez Bankası'nı kendi kasaları zannediyorlar”

Ülke ekonomisine ilişkin konuşan İmamoğlu, “Ekonomimizi perişan ettiler. Bizi, yoksulluğa mahkum ettiler. İş dünyasını, emek dünyasını, birikimi olan vatandaşlarımızı uyarıyorum. Bakınız, net olarak söylüyorum. Pazartesinden sonra, bu oluşturduğu düzenle, inanın millet çok büyük ekonomik kriz yaşar. Bakın, parayı yönetemiyorlar. Dövizi tutamıyorlar. Bankada ayrı kur, Tahtakale'de, serbest piyasada ayrı kur. Bu memleketin parasını, pulunu yönetemedikleri gibi, Merkez Bankası'nı kendi kasaları zannediyorlar. Memleketin her bir ferdi kaybederken, bir avuç insanın kazanması mümkün değil.” diye konuştu.

“Bir ülkeyi yöneten bir akıl, kendine oy vermeyene ‘terörist’ der mi?”

İmamoğlu, hiç kimsenin birbirinden farkının olmadığını dile getirerek, “Bir ülkeyi yöneten bir akıl, kendine oy vermeyene ‘terörist’ der mi? Böyle bir şey diyebilir mi? Kardeşim biz, terörle mücadelede hep bir aradayız. Bu ülkenin tek bir insanının burnu kanamasın istiyoruz. Barış ve huzur içerisinde olalım istiyoruz. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Ama benim 86 milyon insanım vatanseverdir. Benim bir tek vatandaşıma bile ‘terörist’ diyen akıl; vatanını, vatanını anlayamamış, sevememiş bir insan demektir. Bu dilden, bu memleket fayda görmez.” şeklinde konuştu.

“Bu iktidar döneminde boşanmalar yüzde 100 arttı”

“Evlilikler, bu iktidar döneminde, ekonomik sorunlardan dolayı yüzde 30 oranında azaldı.” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki boşanmalar yüzde 100 oranında arttı. Sevgili hemşehrilerim, bu bizim ailemize uygun mu? Değil. Onun için biz, milletimizin ekonomisini, gençlerimizin ekmeğini, gençlerimizin aşını, onların adalet duygusunu en üst seviyede sağlamakla yükümlüyüz. Onun için bunların devri bitti. Bunların saltanatı bitti. Bunların bu ülkeye verecek hiçbir şeyi kalmadı. Bunların geçmişte yanında görev yapmış bakanları bile, bunlarla artık çalışmak istemiyor, bunları reddediyor. Kime güveneceğiz? Millet İttifakı'na güveneceğiz. Millet İttifakı’nın güçlü kadrolarına güveneceğiz. Millet İttifakı'nın lideri olan, Kemal Kılıçdaroğlu'na güveneceğiz.”

“Bu millet, kendi seçtiği bir insanı, sana yedirmez”

İmamoğlu, pazar günü yapılacak seçimin hayati bir seçim olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“22 senedir bu ülkeyi yöneten bunlar, kalkmış seçime 1 hafta 10 gün kala, ‘-cek, -cak’ diyorlar. Bunların hiçbir şey yapacağı yok. Onun için köşeye sıkıştılar. Onun için dönüyorlar, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyorlar. Kumpas kuruyorlar. Yalan konuşuyorlar. Dönüyorlar, Ekrem İmamoğlu'na saldırıyorlar. Neymiş efendim? Ekrem İmamoğlu'nun seçimden sonra kabarmış defterlerine bakacaklarmış. Bu millet, kendi seçtiği bir insanı, sana yedirmez. Bu seçim, gençlerin seçimi. Bu pazar önemli. Birlikte başaracağız. Birleşe birleşe kazanacağız ve asla vazgeçmeyeceğiz. Her şey çok güzel olacak.”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu, Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!