G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,77
GBP40,63
BIST9.946,08
GR. ALTIN2.430,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Ekranlar Üzerinden mesaj yollamayı yanlış buluyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Ekranlar Üzerinden mesaj yollamayı yanlış buluyorum” / Haberin Peşinde Urfa

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Su Sporları Merkezi’ni açtıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir TV kanalındaki sözlerine yönelik görüşlerini soran gazetecilere, “Ekranlar üzerinden ya da televizyonlar üzerinden, başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşı karşıya konuşmanın daha doğru ve daha tutarlı olacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç Su Sporları Merkezi’ni, İletişim Koordinatörlüğü ve Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Kürek Yarışları’yla açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile gerçekleştirdiği açılışın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları ve bu sorulara İmamoğlu’nun verdiği yanıtlar şöyle oldu:

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. Ama öne çıkan açıklaması sizin de bu değişimde kararlı olmanız ve hatta değişime öncülük etme konusunda da kararlı olmanız açıklamasının ardından, “İstanbul'u başka bir partiye mi verelim” cümlesi ön planda. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu açıklamayı?

“Önce şunu söyleyeyim. Burada müthiş bir tesise geldiniz. Burada farklı basın kuruluşlarını görüyorum. Haliç sularında, kürek sporuyla ilgili olağanüstü bir merkez açtık. Elbette ki siyasete ilginizi anlıyorum. Siyasete dönük cümlelerimizi, tabiri caizse kelime kelime, hatta harf harf inceleyeceğinizi de biliyorum. Ama lütfen bu tesisi bu akşam göstermeyi ihmal etmeyin. Burası dünya standartlarında. Belki de kürek sporunun en iyi görüntü vereceği bir sahada, Haliç'te, çok güzel bir tesis yaptık. Çok yönlü bir tesis. Bu röportajdan sonra kalıp, birkaç güzel şey de içmenizi öneririm. Lütfen burayı gösterin. İstanbul'a çok güzel hizmetlerimiz var. Hizmet sunmaya devam ediyoruz. Zaten esas olan nedir biliyor musunuz? Esas olan; sistem önemlidir. Kişilere bağlı değil, kurduğunuz sistem, kurduğunuz anlayış, ortaya koyduğunuz görüşle başarı elde edebilirsiniz. Bu da aslında şu an İstanbul'da yaptığımız ve kalıcı temellere oturmasını arzu ettiğimiz şey. Halkı önceleyen, herkesin almak istediği hizmeti bulabildiği bir süreci, kendine ait bir kurum olduğunu kavrayabilen ve devlet yönetimi, kamu yönetimi, bir şehrin yönetimi noktasında bir süreç tarif ediyoruz, bir sistem tarifliyoruz.”

“İstanbul halkı, bizi yüzde 60’ların üzerinde destekliyor” Diyen İmamoğlu, “Ve bu sistem, milletimizin zihnine nakşediyor. Yani bunun kendileri için en doğru yol, yolculuk olduğunu görüyor ve hissediyor. Bizim İstanbul'da aldığımız destek, tam da bu yönde bir destek. Yoksa kişilere bağlı ya da bir belediye başkanına ya da bir lidere bağlı süreçler, onun ömrüyle ya da onun süresiyle kısıtlı kalır. Biz, ülkemizde bir sistem vadediyoruz. Bu bir değişimdir. Yani bu değişim, kalıcı bir değişimdir. Bir İstanbul modeli, bir yerel yönetim modeli, bir 21. yüzyıl yerel yönetim anlayışı ya da ‘yeni nesil belediyecilik anlayışı’ diye tariflediğimiz çok yönlü bir süreçten bahsediyoruz. Tam da İstanbul, bunun merkezidir, odağıdır. Türkiye'de buna benzer örnekleri vardır. Ama burada gerçekten el-vücut bulmuş hali ve insanları mutlu eden hali söz konusudur. Ben iddia ediyorum: İstanbul halkı, bu mutlulukla, bu özgür alanlarıyla beraber, şu anda bizi yüzde 60’ların üzerinde destekliyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Ekranlar Üzerinden mesaj yollamayı yanlış buluyorum”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!