G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,61
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenen ‘Halil İbrahim Sofrası Buluşması’nda depremzedelerle bir araya geldi.

Millet İttifakı liderleri; 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı’nın birinci gününü depremzedelerle birlikte geçirdi.

Kılıçdaroğlu Adıyaman’da, Akşener Malatya’da, Karamollaoğlu Adana’da, Davutoğlu Gaziantep’te, Babacan Diyarbakır’da, Uysal Osmaniye’de, İmamoğlu Hatay’da, Yavaş da Kahramanmaraş’ta kurulan “Halil İbrahim Sofrası”nda depremzedelerle bir araya geldi. 8 ilde depremzedelerin acılarına ve lokmalarına ortak olan 8 lider, hem bulundukları şehirlerdeki vatandaşlara hem de canlı yayınla diğer kentlerdeki yurttaşlara seslenerek, yanlarında oldukları mesajını verdi.

“Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

İmamoğlu’nun, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte geldiği Hatay Defne’de depremzedelerle buluşma noktası, Aşağıokçular Mahallesi’nde kurulan Halil İbrahim Sofrası oldu. İmamoğlu çiftine, Defne ziyaretinde Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da eşlik etti.

İmamoğlu, “Deprem bölgesinde var olan bütün vatandaşlarımız, hepimizin, milletçe 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir.” diyerek şunları kaydetti:

“Her ne olursa olsun, bu düştüğümüz yerden, hep birlikte ayağa kalkacağız. Dolayısıyla; Hatay'da da Maraş'ta da Adıyaman'da da hiçbir şehrimizde, hiçbir vatandaşımız, hiçbir evladımız, çocuğumuz, gencimiz, memleketin başka bir yerindeki insanımızdan geriye kalmayacak. Bundan yana içiniz rahat olsun. Hele hele 15 Mayıs'tan sonra varımızla, yoğumuzla hep birlikte, başta Hatay olmak üzere hem Lütfü Savaş Başkanımın hem bütün ilçe belediye başkanlarımın yanında olacağız ve hep birlikte ayağa kalkacağız”

“Bu saatten sonra umutlarınızı yüksek tutun”

Millet İttifakı belediyeleri olarak, deprem sonrasında yaptıkları çalışmalarla ortak çalışma kültürünün örneklerini verdiklerini belirten İmamoğlu, “Hatay'da, kıymetli Belediye Başkanımız Lütfi Savaş'la omuz omuza vererek, Hatay'ın her noktasına hep birlikte koştuk. İnsanlarımızın beklentilerini boşa çıkartmayacağız. Depremzede yurttaşlarımızın bu zor günlerini, hep birlikte yaşayarak, hissedeceğiz. Bu saatten sonra umutlarınızı yüksek tutun. Bütün bu deprem bölgesinin çocukları, yani bizim evlatlarımız, hepimize emanettir.” dedi.

İBB ve HBB arasında “Deprem Protokolü” imzalandı

Depremzedelerle birlikte Halil İbrahim Sofrası’na oturan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında bölgeden ayrılarak, İBB’nin Antakya’da kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçti. Burada tekrar bir araya gelen İmamoğlu ve Savaş, İBB Meclisi’nden 12 Nisan’da oy birliğiyle geçen karar uyarınca protokol imzaladı.

İmamoğlu ve Savaş tarafından imzalanan protokol uyarınca; İBB, depremlerle sarsılan Hatay’da bin geçici konut yapacak, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısını onaracak. İBB Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla, tüm bu çalışmalar için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 62,5 milyon liralık nakdi yardım yapılacak.

İmza için düzenlenen etkinlikte konuşan İmamoğlu, İBB’nin, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından AFAD tarafından Hatay ile eşleştirildiğini hatırlattı. Depremin ilk gününden itibaren, kurum olarak Hatay’da, HBB Başkanı Savaş’ın koordinasyonunda çalışmaya başladıklarını aktaran İmamoğlu, “Gerçekten profesyonelce, insanların ihtiyaçlarına koşan, düzenli hareket eden, iş birliği içinde hareket eden, sadece günü kurtarmayıp, geleceğin tasarlanması ihtiyaçlarını iyi bir şekilde tasarlayan bir süreç ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

“Sorumluluğumuz devam ediyor”

İmamoğlu, İBB’nin Hatay’daki çalışmalarında bugüne kadar 8 bini aşkın çalışanın görev aldığına değinerek, “Hem görev alan arkadaşlarıma hem de siyasi anlamda da buradaki irtibatları sağlayan, bürokrasi dışında görev alan Meclis üyesi arkadaşlarıma, yönetici arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Tabii sorumluluğumuz devam ediyor. 800’e yakın elemanımız, burada bizimle beraber, Hatay Büyükşehir Belediyemizin öngördüğü çalışmalarını sürdürüyor. 300’e yakın aracımız da yine burada, yine Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda hizmetlerine devam ediyor” bilgilerini paylaştı.

Protokol imzalanmasının ardından Antakya’dan ayrılan İmamoğlu, Samandağ ilçesine geçti. İmamoğlu, cuma namazını da Samandağ Ebul Fütuh Camii’nde kıldı.

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Depremzedeler, 86 milyon insanımızın canıdır, ciğeridir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!